BANÜ İletişim Fakültesi’nde spor etkinliği

BANÜ İletişim Fakültesi’nde spor etkinliği

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) İletişim Fakültesi’nde, “Spordan sahaya medyada sporun sesi” konulu söyleşi düzenlendi.

Aziz Sancar Konferans Salonu’nda, “Medya İletişim Topluluğu” tarafından organize edilen etkinliğe konuşmacı olarak NTV Spor Müdürü Emin Çağlar katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel yaptı.

Serel, şöyle konuştu:

“Bugün, dinamik bir sektörün konuşulacağı bir program için toplandık. Biz, radyodan Halit Kıvanç, Orhan Ayhan gibi spikerlerin anlattığı maçları dinlerdik. O yıllardan bu yana spor medyası sürekli gelişerek bugünlere geldi. Bu program da üniversitemize yakıştı. Düzenleyenleri kutluyorum.”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduğunu belirten Çağlar, “Lisede, spor spikeri olmaya karar vermiştim. Futbolu seviyor, diğer sporları da yakından izliyordum. 9 yıl profesyonel futbol oynadım” dedi.

Çağlar, şu değerlendirmede bulundu:

DİJİTAL MEDYA ANA AKIM MEDYAYI GERİDE BIRAKTI

“Bugün, ülkemizdeki spor medyası, 2000’li yıllar öncesinden çok farklı. Dijital medyada atılan bir tweet, bir kelime bile spor medyasını olumlu-olumsuz etkileyebiliyor. Ana akım medya, dijital medyanın gerisinde kaldı. Günümüzde gerçek maçı dijital medya, kamuoyunu yönlendirerek yapıyor. 

Beşiktaş taraftarıyım ama bunu işime asla yansıtmıyorum. Her zaman doğru yayıncılık yapmaya çalışıyorum. Ülkemizdeki spor medyasında bugün fanatiklik üst düzeyde.”

İDOLÜM ERCAN TANER

“43 yaşındayım. Biz, Ercan Taner’in sesiyle büyüdük. Maç spikerliği ve spor medyasında tek idolüm Ercan Taner’dir. Ancak maç spikerliği ile spor spikerliği de çok farklı.”

DİJİTAL MEDYAYI TERCİH EDİN

“İletişim Fakültesi öğrencileri olarak meslekte tercihiniz yüzde 51 dijital medya olsun. Pandemi dönemi, spor medyasını çok değiştirdi.”

GELECEKTE DİREKSİYONA YABANCI TEKNİK DİREKTÖRLER GEÇECEK

“Bugün ülkemizde yerli teknik direktörlerin ağırlığı çok fazla. Ancak gelecekte direksiyona yabancı teknik direktörlerin geçeceğini düşünüyorum. Avrupa futbolu ise hiçbir zaman bitmez. Kendini geliştirerek değişir.”

OFSAYT KURALI DEĞİŞMELİ

“Ofsayt kuralının değişmesi gerektiğine inanıyorum. Öyle milimlerle, santimlerle ofsayt olmamalı. Oyuncular, sahada çok zaman geçiriyor. Bunun başında da kaleciler geliyor. Önümüzdeki sezonda, kalecilerin ellerindeki topu 8 saniyede çıkarmaları için yapılan değişiklik kararını doğru buluyorum.”

VAR SİSTEMİ TÜRKİYE’DE DOĞRU UYGULANMIYOR

“Kuzey Afrika ülkeleri, VAR sistemini kaldırmaya çalışıyor. VAR, ülkemizde doğru uygulanmıyor. Ben, VAR’ın kaldırılmasından yanayım. Çünkü futbolun ruhuna zarar veriyor. Ülkemizdeki kulüp yöneticilerinin de baskısı nedeniyle VAR, ne yazık ki yararlı olamıyor.” 

Öğrencilerin sorularının da yanıtlandığı etkinliğin ardından Emin Çağlar’a plaket ve çiçeğini Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Aydın verdi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: İletişim Fakültesi’ etkinliği

YAZARLAR

  • Pazar 21.1 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.8 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 24 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı