BANÜ yükselişte

BANÜ yükselişte

2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2024)sonuçlarına göre istikrarlı yükselişini sürdürerek, Türkiye’nin en iyileri arasında yer almayı başardı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ), 2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2024)sonuçlarına göre istikrarlı yükselişini sürdürerek, Türkiye’nin en iyileri arasında yer almayı başardı.

BANÜ, Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler tarafından belirlenen TÜMA 2024 Araştırması’na ülkemizdeki 126’sı devlet ve 74’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 200 üniversite katılırken, 50 bin öğrenciden veri toplandı. 

Öğrenci odaklı ve öğrencileriyle büyüyen bir üniversite olmanın yanı sıra sürdürülebilir iyileştirme anlayışıyla kaliteyi merkezine alan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 2024 TÜMA sonuçlarına göre istikrarlı yükselişini sürdürdü ve Türkiye’nin en iyileri arasına girmeyi başardı.

TÜMA 2024’ün bir önceki yıl, “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” sıralamasında, 126 devlet üniversitesi arasında 28. sırada olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 2024 yılında 23. sırada yer aldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin bulunduğu “Üniversitelerin Genel Memnuniyet” listesinde ise bir önceki yıl 47. sırada iken 2023 yılında 43. sıraya yükselerek istikrarını sürdürdü.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı araştırmada ayrıca “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” kategorisinde devlet üniversiteleri arasında 12. sırada, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” kategorisinde 16. sırada, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” kategorisinde ise 30. sırada yer aldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, öğrenci odaklı ve öğrencileriyle büyüyen bir üniversite yapısında olduklarına dikkati çekerek, “Bu başarı, öğrenci odaklı yaklaşımımızın ve sürekli gelişim anlayışımızın bir göstergesidir. Yaklaşan tercih döneminde de, öğrencilerin bu araştırmalardan mutlaka yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Üniversitemizde güçlü akademik kadromuz, modern altyapımız ve zengin sosyal olanaklarımız ile hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ortam sizi bekliyor” dedi. ÖNDER BALIKÇI 



Anahtar Kelimeler: yükselişte
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli