BANÜ’de akademik yıl açılışı

BANÜ’de akademik yıl açılışı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin(BANÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin(BANÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı.

Üniversitenin akademik personeli ve öğrencilerin katıldığı törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. İsmail Boz yaptı. Üniversitenin 16 Eylül’de fiilen eğitim-öğretim yılına başladığını, bugün ise resmî açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Boz, üniversitelerin geleneğinde bulunan açılışların tarihçesi hakkında da kısa bilgi verdi. Boz, 1984 yılında Orhan Aldıkaçtı, 1989 yılında ise Nobel fizik ödülü sahibi Muhammed Abdülselam’ın açılış derslerini unutamadığını belirtti.

KIZILTOPRAK KÜRSÜDE

Ardından, açılış dersini vermek üzere kürsüye Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak davet edildi.

Kızıltoprak, “Türk tarihi” içerikli konuşmasında, “5 bin yıllık tarihimizi bilmeli, Milli Mücadelemizle, geçmişimizle, Cumhuriyetimizin elde ettiği değerlerle gurur duymalıyız” dedi.

Cumhuriyetimizin ilk çeyreğine Mustafa Kemal Atatürk’ün damgasını vurduğuna dikkati çeken Kızıltoprak, “Bir bilim insanı kimliğiyle söylemek isterim ki, şu andaki Cumhuriyetimize damga vuranlardan biri de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Rektör Kızıltoprak, “Vatanınızı, kahramanlarınızı, tarihi değerlerinizi sevin. Bilmek çok önemlidir. Bilginin ışığında üretken olun. Teknoloji, sanat ve kültür üretin. Yönetmek çok önemlidir. Hayatınızı iyi yönetin, görevinizi en iyi şekilde yapın” dedi.

Açılış dersinin ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Kızıltoprak’a hediye verdi. ÖNDER BALIKÇI