Tarih: 25.09.2024 10:44

BANÜ’lü 5 akademisyenin başarısı

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin(BANÜ) akademisyenleri önemli bir başarıya imza attılar.

BANÜ İletişim Fakültesi’nden 5 akademisyen, Standford Üniversitesi tarafından belirlenen % 2’lik dilimde yer alarak “En Etkili Bilim İnsanları 2023” listesine girmeyi başardı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İbrahim Arpacı, Doç. Dr. Serhat Duman ve Doç. Dr. Abdullah Yeşil, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bayar ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu, “En Etkili Bilim İnsanları” arasına girdiler. 

Söz konusu liste” Kariyer Boyu” ve “Son Yıl” olmak üzere iki farklı kategoride açıklanırken, BANÜ’den beş akademisyen, “Son Yıl Bilim İnsanları” listesine, üç akademisyen “Kariyer Boyu Etki” listesine girmeye hak kazandı. Türkiye genelinde ise 1518 araştırmacı, “Son Yıllık” listede, 1172 bilim insanı ise “Kariyer Boyu” listede yer alarak önemli bir başarıya imza attılar.

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut verileri olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, akademisyenlerin başarılarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Akademik başarı yalnızca bireysel çabaların değil, aynı zamanda bir ekibin, bir kurumun ve bir vizyonun ürünüdür. Akademik kadromuzun dünya çapında bilim insanları arasında yer alması, üniversitemizin nitelikli araştırma ve eğitim anlayışının birer yansımasıdır. Değerli akademisyenlerimizi bu başarılarından dolayı kutluyor, onları daha büyük başarılara yönlendiren cesaret ve kararlılıklarının devamını diliyorum.”  ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —