Tarih: 25.09.2024 11:01

BANÜ’lü Öğrenciden Medya Okuryazarlığı Projesi

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Selenay Kayabaşı, danışmanı Doç. Dr. Mehmet Sinan Tam rehberliğinde TÜBİTAK tarafından desteklenen "Üniversite Öğrencilerinden Hareketle Medya Okuryazarlık Seviyesini Artırmada Web Sayfası ve Sosyal Medyanın İçerik Üretiminde Kullanımı" adlı projeyi başarıyla tamamladı. 

Proje, medya okuryazarlığı alanında toplumsal farkındalığı artırmaya ve üniversite öğrencilerine rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

Proje kapsamında Kayabaşı, medya okuryazarlığı çeşitli boyutlarıyla ele alan 10 adet video içeriği hazırlamıştır. Bu videolarda, öncelikle "Medya nedir?" sorusu yanıtlanarak, medyanın tanımı ve işleyişi üzerine bilgilendirmeler yapılmış ardından, medyanın avantaj ve dezavantajlarını incelenerek, dijital medyanın toplumsal etkileri açıklanmıştır. Videolarda dikkat çeken diğer başlıklar, medyanın tarafsız olup olmadığı ve sosyal medyadaki sahte içerikler konusunda kullanıcıların bu tür içeriklerden nasıl korunacağı olmuştur. Proje kapsamında ayrıca medyanın ekonomik yapısına da değinilerek, medyanın ekonomi politiği, gazetecilik ve youtuber gazeteciliği, medyanın kamuoyu oluşturma gücü, medya okuryazarlığı ve teyit sitelerinin sahte haberlerle mücadeledeki rolüne de odaklanılmıştır.

Proje süresince Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ahmet Güven ve Öğr. Gör. Dr. Yakup Toktay ile medya okuryazarlık konusunda röportajlar gerçekleştirilmiştir. Bu röportajlarda medya okuryazarlığının önemi akademik bir bakış açısıyla ortaya konulmuştur. Tüm video ve röportaj içerikleri, https://tubitakmedyaprojesi.org/universite adlı web sayfasında yayımlanmıştır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —