Banvit`ten okul ziyareti

Banvit`ten okul ziyareti

Antrenör Orhun Ene:İyi bir basketbolcu olmak istiyorsanız, iyi bir öğrenci olmanız lazım''






Banvit Basketbol Kulübü oyuncuları Anadolu Ticaret meslek lisesi öğrencilerle söyleşide  buluştu.


Antrenör Orhun Ene: İyi bir basketbolcu olmak istiyorsanız, iyi bir öğrenci olmanız lazım''

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in iki yabancı oyuncusu Charles Davis ile  Sammy Mejia ve genç yeteneklerden A milli Şafak Edge ve İzzet Türkyılmaz Bandırma'da   Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşiye oyuncular dışında Antrenör Orhun Ene'de katıldı.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen söyleşide kendilerini tanıtan oyuncu ve antrenör Ene`ye çeşitli sorular yöneltildi.
İyi bir basketbolcu olmak için neler yapılması gerektiği sorusunu yanıtlayan Orhun Ene,' Öğrencilikle basketbolun birbirine benzediğine işaret ederek şunları söyledi:


‘'Alt yapılarda Türkiye'de çok büyük bir genç nüfus var. Ancak Türkiye genelindeki alt yapıların çoğunda kalite yok. İyi bir basketbolcu  olmak istiyorsanız, iyi bir öğrenci olmanız lazım. Çünkü, matematiksel zekaya ihtiyacınız var, Duygusal zekaya ihtiyacınız var. Büyük kulüplerde olduğu gibi ve Banvit alt yapısı gibi alt yapının okullarda da olması lazım. Her şeyde olduğu gibi en üst noktada kalmak istiyorsanız iyi bir ailede olmak gerekiyor. Biz Banvit olarak iyi bir aileyiz. Başarımız buradan geliyor. Kısa vadede kupalarda başarılı olmak uzun vadede iyi gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Örnekleri karşınızda Şafak Edge ve İzzet Türkyılmaz'

Banvit'in yabancıları Charles Davis ve Sammy Mejia'da Türkiye de Bandırma'da olmaktan mutluluk duyduklarına işaret ederken kendilerine gösterilen aşırı sevgiden mutlu olduklarını dile getirdiler. Şafak Edge'ye A Milli olmak nasıl bir duygu sorusunu ‘' A Milli takımda oynamak benim için onur verici, mutlu bir olay ‘'Bir iş yapıyorsanız ve yaptığınız emeğin karşılığını alıyorsunuz'' dedi.Şafak Edge  en büyük arzusunun İzzet Türkyılmaz ile birlikte NBA da oynamak olduğunu sözlerine ekledi.

Söyleşi sonunda okul müdürü Yüksel Ülkar antrenör Orhun Ene'ye bir buket takdim ederken oyuncularda öğrencilere imzalı top ve forma dağıttılar.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı