Başhekim Eray: “Bize güvenin, hizmet kalitemiz hep artacak”

Başhekim Eray: “Bize güvenin, hizmet kalitemiz hep artacak”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni Başhekimi Prof. Dr. Oktay Eray, “Bandırma Manşet”e açıklamalarda bulundu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni Başhekimi Prof. Dr. Oktay Eray, “Bandırma Manşet”e açıklamalarda bulundu.

1969 yılında Elazığ’ın Keban ilçesinde doğan Eray, 4 yılı başhekim olmak üzere 22 yıl, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde görev yaptıktan sonra 2021 yılında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesi öğretim üyeliğine atandığını belirterek şunları söyledi:

“Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki akademik görevimin yanı sıra 2 yıl da Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlığını vekâleten yürüttüm. Aynı zamanda 3 yıldan beri Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi doktor kadrosunda görev yapıyorum. Şimdi de çok önemli ve büyük sorumluluk gerektiren bir göreve getirildim. Başarılı olmak için elimden geleni yapacağım.”

ACİL TIP UZMANI

Gönenli olan eşi halen Gönen Devlet Hastanesi’nde nöroloji uzmanı olarak çalışan bir çocuk babası, “Acil Tıp Uzmanı” Prof. Dr. Eray, 9 Ağustos 2024 Cuma günü başladığı Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

DOKTOR SAYIMIZ ARTIYOR

Hastanenin doktor sayısında dönemsel olarak artışlar veya eksilmeler görüldüğünü belirten Eray, şöyle konuştu:

“Ancak genel anlamda doktor sayımızın arttığını söyleyebilirim. Porfösör sayımız da artıyor. Amacımız, ana dallarda uzman doktor sayımızı artırmaktır. Özellikle genel cerrahi, çocuk hastalıkları, dahiliye ve kadın-doğum dallarında uzman doktor sayımızın artırılmasını önemsiyoruz. Bu branşlarda 6 hekimin üzerinde doktora sahip olursak normal fiili nöbet uygulamasına geçebileceğiz. Halen acil tıp ve anestezi branşlarında bir eksiğimiz yok. Yine yan dallarda uzman doktora ihtiyacımız var. Pratisyen doktor olarak da ihtiyacımız bulunuyor.”

KANSER HASTALARI ARTTI MI?

Eray, Bandırma ve yöresindeki çevresel sorunlar nedeniyle kanser olaylarının artıp artmadığı konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı: 

“Hastanemizde bir onkoloji bölümü yok. Bandırma ve yöresinde kanser olaylarında artış olduğunu gösteren bir veriye ve kanıta sahip değiliz. Ancak tüm Türkiye’de, özellikle yaşlı nüfusta kanser olaylarının arttığını Sağlık Bakanlığı’nın araştırmalarında görüyoruz. Yaş ilerledikçe kansere yakalanma riski ve bu hastalığın görülmesi olasılığı artıyor. Bandırma ve yöresinde yaşayan kadınların ortalama yaşam süresi 83, erkeklerin ise 76 yıl dolayında. Bu yaşlar, Türkiye ortalamasının üzerinde. Yani yaşlı nüfus popülasyonu yüksek.”

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ

Hastanenin yoğun bakım ünitelerinin Bandırma için yeterli olduğuna, ancak hastanenin tüm bölgeye hitap etmesi nedeniyle yetersiz kaldığına işaret eden Prof. Dr. Oktay Eray, “Hastanemize yalnız Bandırma’dan değil, Erdek, Marmara, Susurluk, Karacabey, Gönen, Manyas, Biga ve Yenice gibi ilçelerden de vatandaşlarımız geliyor. Bu nedenle yoğun bakım ünitelerimiz yetersiz kalıyor ve başka kentlerin hastanelerine hasta sevki yapmak zorunda kalıyoruz.” diye konuştu.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİMİZ HASTANEYE GELECEK

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim-öğretim gören üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin de hastanelerinde staj yaparak bilgi ve deneyimlerini artıracaklarını vurgulayan Eray, “Bu uygulamamız da hastanemize ayrı bir heyecan ve bilimsel katkı sağlayacaktır” dedi.

YENİ HASTANE GEREKLİ

Bandırma’ya yeni bir hastanenin kazandırılmasının gerekliliğine dikkati çeken Başhekim Prof. Dr. Oktay Eray, şunları aktardı:

“Yeni bir hastane, Bandırma için ayrı bir motivasyon sağlar. Bu hastanenin yapımı, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. Şimdi proje bütçesi hazırlanıyor. Bu hastanenin yapımı için şu andaki hastanemizin yanındaki 90 dönümlük yer de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne devredildi. 300 yataklı olarak düşünülen bu hastanenin yapımına ne zaman başlanır bilmiyorum ama yapımına başlandıktan sonra 3-4 yıl içinde tamamlanacağını düşünüyorum.”

BİZE GÜVENİN

Eray, hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlara da şu mesajı verdi:

“Bandırma ve yöresinde yaşayıp, hastanemizin sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımız genelde kültürlü, hoşgörülü kişilerden oluşuyor. Halen hastanemizde çok değerli uzman hekimler var. Vatandaşlarımız sabırlı olsunlar ve bize güvensinler. Hastanemizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesi sürekli artacak ve daha iyi duruma gelecektir.”   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 33.4 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu