Başkan Pekel`den mesaj

Başkan Pekel`den mesaj

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI…

Türk ulusunun Mustafa Kemal önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin en büyük simgesi olan 30 Ağustos Zaferi, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olarak tarihteki yerini almıştır.

Tarihte en olanaksız durumlarda dahi büyük zaferler kazanan Türk Ulusu, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Büyük Taarruz ile özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya haykırmıştır.

Bu zaferle sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, halkın iradesinin egemen olacağı yeni bir devlet kurma anlayışı da güçlenmiştir.

Büyük Önder Atatürk’ümüzün askeri alanda gösterdiği bu üstün başarı, gücünü halktan alan bir anlayışın egemen olmasına ve sonrasında Tam Bağımsız Laik Türkiye Cumhuriyetimizin kurulmasına olanak sağlamıştır.

Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm imkânsızlıklar ve zorluklar içersinde kurup yücelttiği Cumhuriyetimiz ve onun değerleri birçok tehditle karşı karşıya… 91 yıl önce Atatürk önderliğinde büyük bir zafer kazanan Türk Ordusu, günümüzde itibarsızlaştırmaya ve hatta terör örgütleriyle eş değer tutulmaya çalışmaktadır.  Elbette bu durum laik Cumhuriyete ve onun değerlerine sıkı sıkıya bağlı her bir yurttaşı derinden yaralıyor.

Ancak unutulmamalıdır ki; 

Laik Cumhuriyetimizin her bir ferdi, ülkemizin değerlerine karşı yapılan bu saldırılara karşı dik duracak, Cumhuriyet’e ve Atatürk İlkelerine bağlılığını sonsuza dek sürdürecektir.

Bu düşüncelerimle Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta büyük komutan ve yüce önder Atatürk olmak üzere şanlı tarihimizin bütün kahramanlarını saygı ve şükranla anıyorum.

  

 

        

 

 



  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli