Başkent'te kurtuluş kutlaması

Başkent

Hasan Derneli Başkanlığındaki Başkentteki Balıkesirliler Derneği 6 Eylül Balıkesir’in kurtuluşunu hazırlanan program ile kutladı.

Hasan Derneli Başkanlığındaki Başkentteki Balıkesirliler Derneği 6 Eylül Balıkesir’in kurtuluşunu hazırlanan program ile kutladı.

Başkentte kurulu olan Balıkesirliler Derneği Anıtkabir ve Hacı Bayram Cami’nde gerçekleştirdikleri program ile Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutladılar

 Başkentteki Balıkesirliler Derneği bu anlamda geleneksel olarak yapılagelmekte olan kutlama etkinliklerini bu yılda yenilediler. 

Anıtkabir’de Ata’ya Saygı Duruşu

Balıkesirliler Derneği İlk olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunmak için Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Balıkesir’in kurtuluşuna giden yolda, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesinin önemini bir kez daha manevi hislerin yüksek tutulduğu bu anlamlı ziyarette, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan tüm kahramanlar rahmet ve minnetle anıldı.

Ülkenin varlığındaki mücadeleleri safhasında şehit düşen, gazi olan tüm ecdada Hacı Bayram Camii’nde okutulan Mevlit ile bir kez daha saygı ve minnet gösterildi.

Aynı günün öğleden sonra, Kurtuluş Savaşı’nda Balıkesir’in düşmandan kurtulması için canlarını feda eden aziz şehitlerin ve ebediyete intikal eden Kuvayı Milliye kahramanları için Ankara’nın manevi kalbi Hacı Bayram Veli Camii’nde mevlit okutuldu. 

Camide okunan dualar ve hatimlerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizin ruhları şad edildi.

Bu özel günde, millet olarak bağımsızlığın bedelini bir kez daha hatırlatarak, birlik ve beraberliğin pekiştiği Balıkesir’in kahramanlık destanının 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.