Mimar Şerafettin Engüdar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantı, belediyenin kasım ayında yaptığı çalışma ve hizmetlerin görsel sunumu ve belediyenin gelir-gider tablosu ile borç durumunun iletilmesiyle başladı.
Ardından gündemin görüşülmesine geçildi.
Gündemde yer alan mülkiyeti Bandırma Belediyesi’ne ait Doğa köyünde bulunan tarlaların satışı görüşüldü. Meclis başkanı Engüdar, siyasi iktidarın, CHP’li belediyeleri çalıştırmamak için ekonomik baskı uygulayarak, zor durumda bırakmak istediğinin altını çizerek, “Bu duruma düşmemek için önceden önlem ve belediyemizi garanti altına almak zorundayız. Belediyemizi güvenceye almalıyız. Bunun için gerekirse belediye mülklerini de satacağız. Ancak bugün, burada satış için encümene yetki verilse bile gerek kalmazsa Belediye Başkanlığı bu satışları yapmayabilir” dedi.
Engüdar, 130 milyonluk sigorta borcu için siyasi iktidara belediyenin iki tarım alanını vermeyi önerdiğini, ancak bunun kabul edilmediğini, kendilerinden bine veya imarlı alan istendiğini belirterek, “Şimdi kendilerine imarlı parsel vermeyi teklif edeceğiz” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü Mehmet Doğan ve meclis üyesi Göksel Karlahan, Doğa köyündeki arsa satışına karşı olduklarını açıkladılar.
CHP adına konuşan Burak Uğur da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tarımda uyguladığı yanlış politikaları eleştirdi.
Arsa satışları, “Cumhur ittifakı”nın “ret” oyuna karşılık CHP grubu tarafından kabul edildi. Toplantısı Doğa Köyü Muhtarı Mustafa Pınar ve köyden gelen bir grup da izledi. Satış kararı sonunda muhtar Pınar, “Bu kararınızı tarih yazacak” diyerek, yanındakilerle birlikte salonu terk etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Cemal Adıgüzel, bu satışların gündeme gelmesinin, belediyenin ekonomik durumunun yetersizliği nedeniyle ortaya çıktığını belirterek, “Satış gerçekleşse bile daha sonraki dönemlerde belediyenin, bu arsaları yeniden satın alacağına inanıyorum” dedi.
ERCİLİ’DEN CENAZE ARACI BAĞIŞI
Mecliste, “Hicri Ercili Şirketi” tarafından “şartlı bağış” olmak üzere verilen cenaze aracı bağışı oy birliğiyle kabul edildi.
PAZAR YERİ ÜCRETLERİ
Gündemde, pazar yerinde satış yapan esnafın işgal ücretleri de güncellendi. 4 gün olmak üzere 90 lira olan işgal ücreti 360 liraya yükseltildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Göksel Karlahan, pazar esnafının bu ücretin 200 lira olmasını istediğini belirtti.
Toplantıda, cumartesi günleri kurulan “Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Merkezi”nin yapıldığı dönem de görüşüldü.
ADIGÜZEL KONUŞUYOR
Bu arada söz alan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Adıgüzel, şunları söyledi:
“Bu Pazar Yeri ve Yaşam Merkezi, şu anda başkanımız olan Dursun Mirza’nın daha önceki başkanlık döneminde Bandırmalılara kazandırıldı. Başkanımız tarafından yapılan bu yer, o zamanki parayla 25 milyona mal oldu. Bugünkü parayla ne kadar yüksek olduğu gereceği de ortadadır. Daha önce belediye başkanı olan Sedat Pekel’in, bu pazar yerinin yapımı için 10-11 milyon lira bıraktığı söylenir. Doğrudur. Böyle bir para kalmıştır ama gerçek şudur. Sayın Pekel, kurt politikacı. Bu parayı, o dönemde ödemesi gereken vergiler ve diğer bazı borçları ödemeyerek, bir sonraki seçime girdiğinde kullanacağını düşünerek kasaya koymuştur. Daha sonra göreve gelen Dursun Başkan, bu parayı, ödenmesi gereken vergiler ve borçlara ödediğinden, pazar yeri yapımında kullanmamış, kendi yarattığı kaynaklarla gerçekleştirmiştir”