Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay başkanlığında gerçekleşen toplantıda İSG Uzmanı Hakan TIKNAZ tarafından firma yetkilileri ve daire müdürleri, işçilerin güvenlik donanımları ve İSG konusunda almaları gereken tedbirler hakkında bilgilendirildi.
Toplantıda Bandırma Belediyesi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bugüne dek yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı İsmail AY 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği belediyemizde çalışan 85 çok tehlikeli sınıftaki işçimiz için öncelikli olarak İş Yeri Hekimi ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı hizmet alımını gerçekleştirdik.
Daha sonra ilk çalışma olarak İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili geniş kapsamlı eğitim toplantısı gerçekleştirdik. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdiğimiz, çok tehlikeli sınıf olarak tabir ettiğimiz 85 işçimiz, belediye daire müdürleri ile sendika başkan ve temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, hizmet aldığımız İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi tarafından; belediye şantiyesinde çalışan işçilerin mesai saatleri içerisinde uyması gereken iş gevenliği kuralları, donanım ve iş yeri koşullarının iyileştirilmesi konuları ele alındı. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu hk. Yönetmeliğin 6. Maddesi gereğince aralarında işçi ve sendika temsilcilerinin de bulunduğu İSG Kurulu oluşturularak her ayın son Cuma günü İSG Kurul toplantısı yapılması kararı alındı.
Öte yandan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanımız belediyemiz şantiyesinde yerinde incelemelerde bulunarak çok tehlikeli sınıftaki işçiler ve yöneticileri ile birlikte yapılacak çalışmaları gözden geçirdiler. Belediye şantiyesindeki akaryakıt atölyesi, boyahane, marangozhane, tamirhane, yıkama yağlama ve asfalt birimlerinde gerekli görülen adet miktarınca İSG için uyarıcı işaret ve levhalar tespit edilerek şantiyemizdeki elektrik tesisatı, yangın tüpleri vs. diğer yenilenmesi gerekenler ve eksikliler belirlenerek bu konuda gerekli çalışmalar başlatıldı. Ayrıca şantiye giriş ve çıkışında alınması gereken tedbirler de ilgili birimlere aktarıldı.
Bu süreç içinde bir yandan Sağlık işleri Müdürlüğü ve İş yeri Hekimi tarafından yaklaşık 8 haftaya yayılan bir periyot dahilinde, işçilerin tek tek sağlık muayeneleri yapılmaya devam etmektedir.
İş Yeri Hekiminin Sağlık işleri Müdürlüğümüze verdiği tetkik sonuçlarına göre de, işçilerimiz gruplar halinde hastanelerde tıbbi tetkiklerini yaptırmaya başlayacaklar.dedi.