Bandırma'da Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nda süren ve toplam 155 çocuğun proje kapsamında yaptıkları çalışmaların sergilendiği dönem sonu şenliği okul bahçesinde gerçekleştirildi.
Türkiye ve Toplum Gönüllüleri Vakfı(TOG), çocukların şiddetsiz bir yaşam sürebilmeleri konusunda güçlendirilerek, duyarlılıklarının artırılması ve bu sayede toplumsal barışın sağlanması, sevgi, saygı, güven, hoşgörü ve işbirliği temeline dayalı toplumsal ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesini amaçlayan Beyaz Şapkalar projesini yaşama geçiriyor. Beyaz Şapkalar projesi, 2012 yılında Balıkesir, Erzurum, İzmir, Kilis ve Trabzon olmak üzere toplam 5 ilde sürüyor.. Projenin en önemli adımı olan 6 haftalık eğitim programlarının sonunda ise eğitimlerin yapıldığı ilköğretim okullarında dönem sonu şenlikleri düzenleniyor.Bandırma'da Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nda süren ve toplam 155 çocuğun proje kapsamında yaptıkları çalışmaların sergilendiği dönem sonu şenliği ise okul bahçesinde gerçekleştirildi.
Beyaz Şapkalar ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Janssen Türkiye İK Direktörü Demet Akman, Toplumsal barışın önündeki en önemli engel, şiddettir. Bu büyük engel, bilinçli, duyarlı, birbirinin farklılıklarına saygı duyan bireylerle aşılabilir. Bireylere, çocukluk dönemlerinde bu bilincin aşılanması düşüncesinden ortaya çıkan Beyaz Şapkalar projesinde bizi en çok etkileyen, TOG'un, yerel örgütlenmelerinde barışa sunmak istedikleri katkı ile gönüllülük yapan gençler oldu. Biz, Janssen Türkiye olarak, kaynağını ve yol açıklama hedefini, gönüllülük yapan gençlerden alan projemizin çok başarılı bir şekilde sürdüreceğine inanıyoruz dedi.
TOG Genel Müdürü Yörük Kurtaran ise Beyaz Şapkalar projesinin, barış denilen olgunun, insanların kontrolü dışında değil, tam tersine ellerinde bulunduğu düşüncesiyle ortaya çıktığına dikkati çekerken, şunları söyledi:
TOG gençler ve projeye katılan çocuklar, proje kapsamındaki atölye çalışmalarında şiddet, haksızlık, ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin barışa ulaşmanın önündeki engeller olduğunun farkına varıyor, barış, yaşamak istedikleri dünya ve barış dünyası için davranış geliştirme üzerine düşünce geliştirip, yaşamlarında da uygulamaya geçmeye çalışıyorlar. Barışı uzaklarda değil, kendi içlerinde, ailelerinde, arkadaşları arsında ve yaşadıkları çevrelerde var etmeye çalışıyorlar.