?Bir Zamanlar Bandırma? görücüye çıktı

?Bir Zamanlar Bandırma? görücüye çıktı

Dört ciltten oluşacak kitabın birinci cildi Bandırmalılarla buluştu

Bandırma Belediyesi´nin kültür hizmetleri kapsamında yayınlanan ?Bir Zamanlar Bandırma? isimli kitap, tanıtım toplantısıyla Bandırmalılarla buluştu. Eski iskeledeki belediye nikâh salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Bandırma´nın eski fotoğraflarından oluşan ve hazırlık çalışmaları yaklaşık 3 yıldan beri sürdürülen kitabın 4 ayrı bölümde tamamlanması planlanıyor.

Tanıtım toplantısı yapılan kitabın birinci bölümünde, 1892-1937 yıllarını kapsayan 360 fotoğraf yer alıyor.

Kitabın birinci bölümünde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Misafir Öğretim Görevlisi Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu ve Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hakan Çağatay tarafından hazırlanan Bandırma´nın geniş bir tarihçesi bulunuyor.

Kitabın hazırlık çalışmaları İsmail Ülker´in editörlüğünde Edip Bülent Volkan, Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Önder Balıkçı, Sebahattin Pıravadılı, Ömer Celalettin Gözükara ve FeyzaÜlker´den oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştirilirken, grafik tasarımı Taylan Ülger tarafından yapıldı.

Tanıtımda konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, 5 yıllık dönemde Bandırma´ya çok sayıda çivi çaktıklarını vurgularken, şunları söyledi:

?Çağdaş bir kent oluşturmak için sadece festivallerde değil, bütün bir yıla yayılan sanat ve kültür etkinlikleriyle ve insana yapılan yatırımlarla sosyal yaşamı canlı, insanları sevgi ve kardeşlik bağlarıyla kenetlenmiş insanlarımızı kitapla buluşturmak amacıyla çalıştık. Belediye meclis üyelerime ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Farklı konumlarda bastırdığımız 28 kitabı bir süreçte kentimize kazandırdık. Bandırma, bölgemizin başkenti ve sosyal belediyecilikte fark yaratan bir belediyedir. Bandırma´nın eski fotoğrafları, 20 yıl önce, Durgut Ergin´in belediye başkanlığı döneminde de gerçekleşmişti. Şimdi de Osmanlı döneminden, işgal günlerine ve Cumhuriyet dönemine uzanan fotoğrafları içeren bu kitap, gelecek kuşaklara ışık tutacaktır. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen, kitabın editörü İsmail Ülker, Edip Bülent Volkan, Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Önder Balıkçı, Sebahattin Pıravadılı, Ömer Celalettin Gözükara ve Feyza Ülker´e teşekkür ediyorum.?

/resimler/2019-3/24/1307076208767.jpg



İbrahim Sinan Aydınol
10.01.2020 14:53:32
İsmail Ülker, Edip Bülent Volkan, Önder Balıkçı, Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Sebahattin Pıravadılı, Ömer Celalettin Gözükara, Feyza Ülker; Toplantılarınızdan birini de bana ayırıp fotoğraf ve anı arşivimi paylaşma fırsatı vermiştiniz. Misafirperverliğinizi, özverilerinizi ve tevazuunuzu hiç unutmuyorum. Diğer bir Bandırma ziyaretimde de Önder Bey'in verdiği kitaplar, Edip Bey ile dedem Abbas Öner ve eski Bandırma ile ilgili nerede ise yarım gününü vererek anlattıkları 450 sayfalık (1889-1947 arası) yazılarımın içinde sonraki nesillere aktarılmak üzere yerlerini aldılar. İsmail Bey ile ara ara bilgi ve kaynak paylaşımında bulunuyoruz. Her birinize ayrı ayrı teşekkürler. ABBAS ÖNER: 1913 Sebiiürreşat'ın Bandırma ile ilgili yazılarında adı geçer (o zamanlar Bandırma'da şayak fabrikası kurma teşebbüsü, Rum boykotunda İstanbul'da zahire borsasında (İst. Tic. Odasında kayıtlı) sonra gemileri ile mübadil taşıyor (Türk Deniz Tarihi), Bandırma'da ilk apartmanı (Öner Apt.) yaptı. Bandırma Belediyesi meclis başkanı, Bandırma Tic. Odası Başkanı, Şehit Süleyman Bey Cad.'sinde Sporteks'in karşı komşusu manifaturacı, 6 Mart 1947^de vefat etti. Bandırmada medfun.

  • Cuma 21.4 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.6 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı