Bir arkadaşlık sitesi aracılığıyla ciddi bir ilişki kurmak mümkün mü?

Bir arkadaşlık sitesi aracılığıyla ciddi bir ilişki kurmak mümkün mü?

Bir arkadaşlık sitesi aracılığıyla ciddi bir ilişki kurmak mümkün mü?

Birçok analistin tahminlerine göre, 2022 yılı sonunda dünyadaki arkadaşlık siteleri ve uygulamalarının kullanıcı sayısı 413 milyon kişiyi aşacak. Ve web arkadaşlık sektörü yılda 3,7 milyar dolardan fazla kar getirecek. Çok büyük rakamlar, değil mi?

Ancak, başka bir şeyle ilgileniyoruz. Arkadaşlık siteleri ve uygulamaları kullanarak ciddi bir ilişki kurmak mümkün mü? Statista'nın istatistiklerine bir göz atalım:

  • İnternette tanışan çiftlerin %17'si uzun süreli bir ilişkiye giriyor;
  • Kullanıcıların %30'dan fazlası, internet üzerinden arkadaşlık ettikten sonra gerçek hayatta buluşmaktan memnun olduklarını söylüyor, sonuçta bir ilişkiye dönüşmese bile;
  • Z Kuşağı üyelerinin yaklaşık %50'si, çevrimiçi arkadaşlıkları hızlı bir şekilde bir görüntülü arkadaşlığa dönüştürmeye çalışıyor.

Aynı zamanda, olumsuz eğilimler de vardır. Örneğin, koronavirüs pandemisi sırasında, dolandırıcılık amaçlı arkadaşlık siteleri aracılığıyla yayılan kötü amaçlı yazılımların ve virüslerin sayısı artmıştır. Daha önce insanların yaklaşık %12'si bilgisayarlara ve akıllı telefonlara kötü amaçlı yazılım bulaştığını bildiriyorken, 2020 yılında bu rakam iki kattan fazla artmıştır — %29. Bu nedenle, sadece popülerliği ve rahatlığı değil, aynı zamanda güvenliği de dikkate alarak arkadaşlık sitesi seçimine dikkatle yaklaşmak özellikle önemlidir.

Ciddi bir ilişki hayali kuranlar için EN İYİ 10 hizmet

OkCupid

OkCupid 2004'ten beri mevcuttur ve birçok yeni arkadaşlık sitesi için bir model haline geldi. Platform şu anda Tinder, Hinge, Plenty of Fish ve diğer birçok hizmeti içeren Match Group şirketine aittir.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Yakınınızdakileri arama işlevi
  2. Anketin sorularına / cevaplarına göre bir eşleşme seçimi için orijinal bir algoritma
  3. Platformda kadın erkek oranı neredeyse eşitliği

Temel özellikler

OkCupid'in gerçekten geniş ve aktif bir kitlesi vardır. Ancak aynı zamanda sitenin önemli bir dezavantajı var — önemli işlevlerin çoğu ücretlidir. Bir yandan, ciddi olmayan kullanıcıları ortadan kaldırıyor. Ama öte yandan, arkadaşlık isteyen bir kitleyi de uzaklaştırıyor.

Bumble

Bumble, belki de kızların her zaman ilk adımı attığı tek arkadaşlık uygulamasıdır. Erkekler önce yazamaz. Böylece site erkek kitlenin aşırı atılganlığı ve takıntısı ile boğuşmaktadır. Ve bu, birçok arkadaşlık hizmetinde gerçek bir sorundur.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Platformda neredeyse eşit sayıda kadın ve erkek olması
  2. Kitlenin ciddi ve gelecek vaat eden arkadaşlıklara olan ilgisi
  3. Canlı başbaşa iletişim için uygun görüntülü sohbet

Temel özellikler

Bumble, arkadaşlık platformunun standart işlevselliğinin yanı sıra ek özellikler de sunar. Örneğin, diğer şehirlerde ve ülkelerde yeni arkadaşlar bulmak için Bumble BFF'in yanı sıra iş bağlantıları ve iş bulmak için bir Bumble Bizz bölümü vardır.

Coffee meets Bagel

İletişimi çevrimiçi ortamdan çevrimdışına en kısa sürede aktarmak isteyenler ve güçlü bir romantik ilişkinin hayalini kuranlar için bir arkadaşlık platformu.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Genç, aktif ve ciddi arkadaşlık hedef kitlesine yönelik
  2. Herhangi bir kişinin anlayacağı, fırfırsız kullanışlı işlevsellik
  3. Çok kapsamlı ve bilgilendirici kullanıcı profilleri

Temel özellikler

Coffee Meets Bagel uygulaması, kendi algoritmasını kullanarak, profil verilerinize göre her gün sizin için doğru çifti seçer. Bu nedenle, kendiniz ve öncelikleriniz hakkında dürüst olmanızı öneririz.

Thursday

Bu arkadaşlık uygulaması sadece perşembe günleri çalışır ve böylece boş zamanınızı onunla harcamazsınız. Ve Thursday, Perşembe günleri size en iyi eşleşmeleri bulan yeni potansiyel partnerler sunuyor.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Eşsiz çift eşleştirme algoritması
  2. Çok aktif ve çoğunlukla genç kitle
  3. Thursday katılımcıları için ilginç çevrimdışı etkinlikler

Temel özellikler

Thursday çok fazla zaman gerektirmez ve ruh eşi arayışını örneğin Tinder gibi sonsuz bir rutine dönüştürmez. Bu uygulamada kendinize ve özel hayatınıza minimum ancak maksimum fayda sağlayacak şekilde zaman geçireceksiniz.

Match

1995 yılından beri faaliyet gösteren arkadaşlık siteleri arasında öncülerden biri. Aslında bu, bildiğimiz tüm modern arkadaşlık hizmetlerinin atasıdır. Ve neredeyse otuz yıl sonra bile Match popülerliğini koruyor.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Ciddi arkadaşlık etmeyi hedefleyen çok geniş bir kitle
  2. Neredeyse eşit erkek ve kadın oranı
  3. Ücretsiz kayıt ve birçok ücretsiz özellik

Temel özellikler

Diğer kişilerin profillerini ücretsiz olarak görüntüleyebilirsiniz ve diğer kullanıcılar profilinizi görebilir. Ancak ücretsiz sürümde gelen mesajlara cevap veremezsiniz. Ayrıca Match, üyeleri için oldukça sık çevrimdışı etkinlikler düzenlemektedir.

Plenty of Fish

Sonsuz kaydırmalardan ve insanları sadece fotoğraflara göre yargılamaya çalışmaktan  sıkılanlar için iyi bir seçim. Burada, kişilik testinin sonuçları, potansiyel bir çiftin seçimini etkileyen çok daha büyük bir rol oynamaktadır.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Aktif ve genç kitle — çoğunlukla 27-33 yaş arası insanlar
  2. Kişilik testi sonuçlarına göre çift seçimi
  3. Neredeyse eşit erkek ve kadın oranı

Temel özellikler

Plenty of Fish'in kullanımı çok kolaydır ve geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Aynı zamanda, buradaki kitle LGBT topluluğuna pek sadık değil ve dürüst olmak gerekirse site modası geçmiş bir tasarıma sahiptir.

Zoosk

Zoosk, avantajları arasında geniş bir kitle, rahatlık ve iyi bir denetimin olduğu oldukça popüler bir arkadaşlık sitesidir. Ve eksiklikler arasında — çok sayıda reklam ve bazen pek sezgisel olmayan arayüzü.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. 35 milyondan fazla aktif kullanıcı
  2. 80'den fazla ülkede 25 dilde mevcuttur
  3. Bölgenizdeki eşleşmeleri arama imkanı

Temel özellikler

Zoosk, premium hesap kullanmaya hazır olup olmadığınıza ve sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için sitenin birçok avantajını ücretsiz olarak değerlendirmenize olanak tanır. Hemen kullanmak için ücret ödemenize gerek yoktur.

Omegle

Omegle, tarihteki yabancılarla yapılan ilk sohbet ruletidir. Site 2009'dan beri faaliyet gösteriyor ve bazı dezavantajlara rağmen hala ilgi düzeyini kaybetmiyor.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Günün herhangi bir saatinde on binlerce kullanıcı çevrimiçi
  2. Basit ve sezgisel arayüz
  3. Dil filtresi ve ilgi alanlarına göre arama

Temel özellikler

Omegle sadeliği ve erişilebilirliği ile dikkat çekiyor. Ancak aynı zamanda, birçoğu için kritik olan mobil uygulamaların, cinsiyet filtresinin ve normal denetimin olmaması nedeniyle uzaklaşıyor.

CooMeet

CooMeet, bekar erkekler için ideal olan bir chatroulette'dir. Site onları yalnızca kızlarla bağlar ve kızların kayıt sırasında hesap bilgilerini doğrulamaları gerekmektedir.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Karşı cinsle rahat arkadaşlık
  2. Doğrulanmış hesaplar
  3. İletişimle ilgilenen kitle

Temel özellikler

iOS ve Android için kullanıcı dostu uygulamalardan, CooMeet'in kendi ortaklık programı, yeni üyeler için tamamen ücretsiz bir deneme ve en önemlisi  asla başarısız olmayan bir cinsiyet filtresinden bahsetmeye değer.

Hinge

Hinge, Nobel Ödüllü çöpçatanlık algoritmasını (Gale-Shapley algoritması) kullanan bir arkadaşlık uygulamasıdır.

Bu site ciddi arkadaşlık için neden uygundur?

  1. Mükemmel çifti bulmak için benzersiz algoritma
  2. Ayrıntılı kullanıcı profilleri
  3. Büyük ve sadık bir topluluk

Temel özellikler

Geliştiriciler, Hinge'i kaldırılmak üzere tasarlanmış bir uygulama olarak adlandırıyor. Yani aşkınızı burada bulacaksınız ve bundan sonra artık Hinge’e ihtiyacınız olmayacak.

Özetleyelim

Gördüğünüz gibi, arkadaşlık sitesi seçimi gerçekten etkileyici. Kendiniz için kolayca bir hizmet seçebilir, onu sonuna kadar kullanmak için tüm avantajlarını ve dezavantajlarını kişisel olarak değerlendirebilirsiniz.

Ana meseleyi unutmayın: ister klasik bir arkadaşlık sitesi, ister sohbet ruleti olsun, herhangi bir arkadaşlık hizmetinde başarı sadece size bağlıdır. Açıklığınızdan ve samimiyetinizden, sosyalliğinizden ve sıradan konuşmalardan ve mesajlaşmadan daha ciddi ilişkilere geçmeye hazır olmanızdan. Ve kim bilir, belki de bir sonraki rastgele partner gelecekteki ruh eşiniz olacaktır.



  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli