Bitirilemeyen Bandırma-Erdek yolu

Bitirilemeyen Bandırma-Erdek yolu

Yılan hikayesine dönen Bandırma-Erdek Karayolu projesi başladığı tarih unutuldu, bitme takvimi ise bilinmiyor...

Bandırma-Erdek karayoluna ilişkin haber arşivimizi incelediğimizde ilk haberimizi 2011 yılında yaptığımızı gördük.

Başladığı gün ile gelinen noktada yılan hikayesine dönen Bandırma-Erdek Karayolunun yüklenici kurumu Mau Yapı inşaat AŞ & Mehmet Ali Ünal İnş. Taah. San ve Tic. AŞ'nın sıcak ödeneğe ihtiyacı olduğu zamanlarda dar makine parkuru ile günü kurtarıp ödenek kapmaktan öte geçmediğini gördük.

Özellikle yaz aylarından turizm sezonunu olumsuz etkileyen yol çalışmaları, tatilcilerin yoğun ihtiyacı olduğu takvimlerde gündeme taşınması, haklı olarak siyasi karakterlerin bakanlık ve genel müdürlük nezdinde geliştirdikleri diplomasiler sonucu temin ve tahsis edilen ek ödeneklerle gün kurtarılmış.

Mau Yapı inşaat AŞ & Mehmet Ali Ünal İnş. Taah. San ve Tic. AŞ'nın bir çok noktada ivedilikle yapılması gereken noktalar dururken iki hafta önce Ayyıldıztepe köprülü kavşağı üzerinden yeni asfalt kaplama çalışmasını başlatması bir kez daha bölgenin siyasi figürlerinin başkent nezdinde kifayetsiz olduğunu gösterdi.

Öyle ki, önceki yıllardan yarım kalan zeminlerin tamamlanarak, bitmiş satıhlara yetiştirilmesi gereken alanlar dururken, ihtiyaç duyulmayan alanları üzerine bir kat daha asfalt dökülerek zemin yükseltilmesi eskilerin değimi ile “Bunlar aba pantolona ütü yapıyor!..” yorumlarının gündeme gelmesine neden oldu.

Bandırma'dan Erdek yönüne Ayyıldıztepe köprülü kavşak üzerinden başlayan asfaltlama kaplama çalışması bugün itibariyle Mamun bahçelerini geçti. Şimdi bekliyoruz pansuman ödeneği bitip, işin yarım kalması sonucu asıl yapılması gereken Erdek'ten Bandırma yönüne Edincik kavşağından Bağfaş camii önüne kadar olan bölüm ne olacak?…



Samiye Cıga
4.06.2024 13:25:11
Biz Erkek halkı olarak Erkek çevre yolunun yapılmasını yetkililerimizden bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz . Saygılarımla

Veysel
4.06.2024 16:27:04
Siyasi ve bürokratik beceriksizlikte her alanda olduğu gibi özellikle alt yapı ve yol yapımında birinciyizdir ülkede. Olması gereken yerler olması gereken zamanda yapılmıyor, olmaması gereken yerler olmaması gereken zamanda yapılıyor.

Serdar
5.06.2024 18:07:58
Artık bıkkınlık verdi bu yol . Her yaz aynı muhabbet 2 km yol yap bırak. Ne dertli yolmuş bu arkadaş.

Cenk işleyen
6.06.2024 01:14:34
Saçma bir işlem sağlam yolları asfaltmayacağına tek şerit yolları çift şeritte çıkart önüne bir kamyon gelince saatlerce sollama yapamıyorsun

Anahtar Kelimeler: Bitirilemeyen Bandırma-Erdek
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 12.4 ° Güneşli