Tarih: 20.09.2024 13:40

Borsa-Oda’dan görkemli ödül töreni

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Müşterek Ödül Töreni ile Bandırma Borsa Lisanslı Depoculuk A.Ş. Tesisleri açılış töreni yapıldı.

Bandırma Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleşen törene Dünya Odalar Federasyonu(WCF) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Meclisi 25. Dönem Başkanı ve eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ve kalabalık bir topluluk katıldı. 

CAN ATA TAN KÜRSÜDE

Bandırma Ticaret Borsası’nın tanıtım filminin ardından ilk konuşmayı Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan yaptı. 

Tan, şunları söyledi:

“Ülkemiz zor günlerden, ekonomik ve sosyal bir sınavdan geçiyor. Akıl ve bilimin ışığında bu ekonomik sorunları çözerek gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak zorundayız. Ülkemizin bunu gerçekleştireceğine yürekten inanıyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri de iklim krizidir. Tarımsal alanlarımız, tarım alanına çıkıyor. Tarımla ilgili çalışma yapılacağında birçok sorunla karşılaşacağız. Toprağımızı, havamızı geleceğe taşımak zorundayız. Uluslararası rekabette de çok zorlanıyor, baştan kaybediyoruz. Pasaport alırken başkan olarak zorluk çekmesek de aynı kolaylığı diğer yönetici arkadaşlarımız hakkında da bekliyoruz.”

ADEM YILMAZ KONUŞUYOR

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, üyelerinin taleplerini dinleyerek, gerekli çözümler üretmeye çalıştıklarını, gerekli olanları da ilgili makamlara bildirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Elimizden geleni gücümüz yettiğince yapıyor, bizi aşan konularda aracı oluyoruz. 1995 yılında yapımına başlanan, 2010 yılında hastalara hizmet vermeye açılan hastanemiz hem kapasite yetersizliği hem de depreme dayanıklılığı konusundaki çekinceler nedeniyle Bandırma’nın ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması nedeniyle Bandırma’nın 165 bin nüfusuna ek olarak Erdek, Adalar, Gönen ve Manyas gibi çevre ilçelerden gelen hastaların da bu hastaneyi kullanması, hastanenin kapasite yetersizliğini daha da artırmaktadır. Bu konuyu her fırsatta dile getirmemiz ve milletvekillerimize sunduğumuz dosyalarda da aktarmamız sonucunda konunun takipçisi olmuşlar, Bandırma hastanemizin 2024 yılı yatırım projesine alındığını müjdelemişlerdi. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyor, bundan sonraki sürecin hızlı bir şekilde sürmesini bekliyoruz.”

HİSARCIKLIOĞLU KONUŞUYOR

Ardından Dünya Odalar Federasyonu(WCF) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Bandırma Ticaret Odamız ile Borsamızın bu müşterek ödül töreni vesilesiyle aranızda olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Güzel bir tesadüf olarak, Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümüne denk geldik. (17 Eylül)

Bandırma için bir iftihar vesilesi olan bu özel günde, İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Bandırma Ticaret Odamız ve Borsamız, Bandırma’nın ismini duyurmak ve marka değeri yükselterek zenginliğini artırmak üzere, büyük gayret içinde çalışıyor.

Bandırma’nın bir ticaret ve turizm merkezi durumuna gelmesi için uğraş veriyor.

Müştereken düzenledikleri bu törenle de birlikteliklerini gösteriyorlar.

İşte bir şehri marka yapmanın yolu da buradan geçiyor.

Bu güzel vizyonları için de kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.

Odamız ve Borsamız zaten akreditedir.

Yani sizlere 5 yıldızlı hizmet sunduğunu belgelemiş durumdalar.

Hizmet kapasitesini ve kalitesini her geçen yükseltiyorlar.

Üyelerimizin dertlerine tercüman oluyorlar.

Sorunlarınıza çözüm için her türlü gayreti gösteriyorlar.

Buna Ankara’da şahidim.

Zira her iki başkanımızla Ankara’da TOBB’un konseylerinde de birlikte çalışıyorum.

Bandırma’nın gelişmesi ve zenginleşmesi için elini taşın altına koyan, Bandırma’ya en iyi şekilde hizmet vermek için çalışan, Can Ata Tan ve Adem Yılmaz başkanlarımızdan Allah razı olsun diyorum.

Her iki başkanımızın talebi doğrultusunda, TOBB olarak Bandırma’da bir de okul yapıyoruz.

İnşallah açılışını da yine birlikte yapmak nasip olur.

Bugün bir doğru adım daha atıyorsunuz.

Bandırma’ya değer katan girişimci kardeşlerimizi ödüllendiriyorsunuz.

Zaten bizim kültürümüz ne diyor: Marifet, iltifata tabidir.

Fazlasıyla hak ettikleri ödüllerini takdim edeceğimiz bu kardeşlerimle iftihar ediyorum.

Hepsini yürekten tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Bugün Bandırma bir de güzel eser kazanıyor.

Hem üreticimizin kazancını artıran ve hem de sanayicimize kolaylık sağlayan Lisanslı Depoculuk, TOBB’un girişimiyle başladı. 

2005 yılında, bugünkü lisanslı depoculuk sisteminin temelini oluşturan kanun, TOBB’un katkılarıyla hazırlandı.

Özel sektörün lisans depoculuk yatırımını teşvik etmek üzere, 2010 yılında TMO ile birlikte TMO-TOBB LİDAŞ kuruldu.

Lisanslı depoları geliştiren bu adımlarımız sayesinde, özel sektörümüz de bu alana yöneldi.

Böylece bugün ülkemizde faaliyette olan lisanslı depo kapasitesi 12 milyon tona ulaştı.

Ticaret borsalarımız da, ellerini taşın altına koydu.

Elektronik satış salonları, akredite laboratuvarları, canlı hayvan borsaları ve lisanslı depolarıyla, ticaret borsalarımız, tarım ve hayvancılık sektörünün sağlıklı işlemesini sağladı.

Lisansı depoculukta bir sonraki adım olarak, Ürün İhtisas Borsası, TÜRİB’i kurduk.

Bandırma Ticaret Borsamız da TÜRİB’in ortağıdır.

Lisanslı Depo’ya ürün tesliminde aldığınız senetler, burada işlem görüyor.

Yani ürününüz, finansal bir varlık ve yatırım aracı durumuna geliyor.

Lisanslı depoculuk ve TÜRİB sayesinde, tarımsal ürünlerimizin fiyatları, daha şeffaf bir şekilde belirlenecek, 3-5 kişi tarafından speküle edilemeyecek.

Ticaret borsalarımız, lisanslı depoculuğun ve tarımsal ürün ticaretinin gelişmesi için önemli misyon üstlenmiştir.

Hedefimiz, tarım piyasalarının etkinliğini artırmaktır.

Gelişmiş bir tarım piyasasına sahip olmaktır.

Çünkü gıdanın ne kadar önemli ve stratejik olduğunu pandemide gördük.

Verimli toprakları ve uygun iklimiyle Bandırma bu açıdan ok şanslı.

Tarım ve gıdanın öneminin arttığı bu zamanda, coğrafi konum avantajını kullanarak, tarımda merkez üs durumuna gelebiliriz.

İşte Bandırma Ticaret Borsamız da bu vizyonla hareket ederek,  Bandırma’ya bir Lisanslı Depo kazandırmış oluyor.

Borsamızı ve Can Ata Tan kardeşimizi kutluyorum.

Buradan en iyi şekilde istifade edeceğinize inanıyorum.

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, Lisanslı Depomuzun, Bandırmamıza bereket getirmesini diliyorum.

Ödüle layık görülen girişimci kardeşlerimle gurur duyuyorum.

Allah, yolunuzu açık etsin.

Sizlere hayırlı ve bereketli bol kazançlar nasip eylesin.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

CEMİL ÇİÇEK KONUŞUYOR

Son olarak söz verilen TBMM 25. Dönem Başkanı ve eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de şu değerlendirmede bulundu:

“57 yıldan beri birçok siyaset insanıyla siyaset yaptım. Bu süre içinde hep ‘Memleket zor günlerden geçiyor’ sözünün dile getirildiğine tanık oldum. Bu değerlendirme bir dil alışkanlığı değil, stratejik bir realitedir. Ancak şunu unutmayalım ki bir ülkenin kalkınması yalnız kişilere bağlı değildir. Bu konuda herkese, sade vatandaşlara da düşen sorumluluklar vardır. Yani eleştirmeden önce bu sorumluluklar yerine getirilmelidir. Ben siyasette hep dikey çıkış yaptım, yatay çıkış yapmadım. Her kademede çalıştım. Bu konudaki tecrübelerimi sizler için üç noktada özetlemek isterim. Birincisi, dünün bilgisi, bugünün problemlerini çözmeye yetmiyor. Yeni bilgilere, yeni icatlara yönelmek zorundayız. Bu konuda üniversitelerimiz ARGE çalışması yapmalı. İkincisi dünün güneşi, bugünün çamaşırını kurutmaya yetmiyor. Üçüncüsü ise evin problemi, ev içinde çözülür, komşuda değil. 

Her çeşit siyasi çekişmeleri bir kenara bırakalım. Millî Mücadele’yi kazanmış bir ülkenin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Elbette ki zorluklarımız ve sıkıntılarımız var. Ancak bin yıllık bir tarihimizle bu sorunlarımızı çözebiliriz. Katma değeri yüksek ihracat yapmalıyız. Ama yalnız tarım ürünleri ihracatı ile de bir yere gelemeyiz. Bandırma’nın da elinde önemli bir fırsatlar var. Bandırma il olamadı ama il düzeyinde bir ilçe.”

Ardından, yüksek vergi ödeyen şirket ve kişilerin ödülleri verildi. ÖNDER BALIKÇI 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —