BORSA'DA MESLEK İHTİSAS KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

BORSA

Toplantıya Borsa yönetim kurulu üyeleri ve Genç Girişimciler de katıldı.

MESLEK İHTİSAS KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bandırma Ticaret Borsası Meclis salonunda bir araya gelen borsa düşünce kuruluşları olan meslek ihtisas komisyonlarından Hububat-Baklagiller-Yağlı Tohumlar, “Zeytin-Zeytinyağı”, “Beyaz Et-Kırmızı Et-Yumurta” ihtisas komisyonu üyeleri gerçekleştirdiği olağan toplantının davetlileri TMO Bandırma Şubesi Müdür Yardımcı Muharrem Şevki Aygün ve AE Solar Enerji firmasının yetkilileri oldu. 

Toplantıya Borsa yönetim kurulu üyeleri ve Genç Girişimciler de katıldı.

Güneş Enerji Bilgilendirilmesi

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Onur Eken’in açılış konuşmasının ardından “AE Enerji Elektrik” Satış ve Pazarlama Müdürü Yasin Işık ve firmanın diğer yetkilileri, güneş enerjisinin önemi hakkında bilgi verdiler.

Borsanın imza koyduğu “Avrupa yeşil mutabakatı kapsamında yenilenebilir enerji yatırımları mevcut panel teknolojisi çağrı ve bağlantı anlaşması” süreçleri kapsamındaki toplantıda, “Yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında güneş enerjisi başta gelmektedir. Güneş enerjisi çevre dostu, güvenilir, temiz ve faturası olmayan bir enerjidir. Yaklaşık 4,5 ay içinde kurulabilip, yaklaşık 3 yılda maliyetini amorti edebilir. Ancak Türkiye, son 11 yıl içinde güneş enerjisinden yararlanma oranı sadece yüzde 13’tür. Bu da oldukça düşük bir orandır” denildi.

TMO’DAN BİLGİLENDİRME

Toplantının ikinci bölümünde, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bandırma Şubesi Müdür Yardımcısı Muharrem Şevki Aygün ve diğer yetkililer, 2024 yılında, Bandırma ve yöresinde uygulayacakları fiyat skalası ve alım döneminde üreticinin başvuru koşulları hakkında açıklamalarda bulundular. TMO yetkilileri, Bandırma’daki ürün depolama kapasitelerinin ülke geneline göre çok yüksek olduğunu belirttiler. 

Ardından katılımcıların sorularını yanıtladılar.         



  • Cuma 35.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli