Borsaya GMKA kredisi

Borsaya GMKA kredisi

     

Bandırma Ticaret Borsası`na, Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) tarafından verilecek kredi kapsamında bir basın toplantısı gerçekleşti.

Borsa salonunda yapılan toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Bandırma İlçe Tarım Müdürü O. Sefa Uyar, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Bandırma Şube Müdürü Ünver Kayran, Müdür Yardımcısı Ömer Güncü ile Borsa Tahlil Laboratuvarı Müdürü Buket Kuterler katıldı.

Toplantıda konuşan Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, borsalarının hububat analiz laboratuvarının kapsamının genişletilmesi amacıyla hazırladıkları 8 ay süreli projelerine, GMKA`nın 192.554,95 TL kredi desteği sağlayacağının vurgularken, şu bilgiyi verdi:

"Projemizin katılımcıları arasında İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Bandırma Toprak, Yaprak, Gübre Laboratuvarı da yer alıyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ekonomik destek programı kapsamında, hububat laboratuvarımızın analiz kapsamının genişletilmesi için GMKA`nın sağladığı bu destekten, borsamız üyelerinin yanı sıra bölge üreticileri de yararlanacak. Projenin amaçları arasında, bölge çiftçilerinin hububat üretiminde bilinç düzeylerinin artırılması, bölgemiz hububatının kalitesinin artırılarak markalaşması, bölgemiz çiftçisinin ekonomik durumunun iyileşmesi ve proje raporları ile hububat laboratuarımızda analiz veri altyapısının genişletilerek, bölgemizde hububat alanında yapılabilecek araştırmalara kaynak veri sağlanması yer alıyor."

GMKA`nın kredi desteği kapsamında, borsanın hububat tahlil laboratuvarına, Farinograf, Extensograf, Falling Number(düşme sayısı) ve Değirmen cihazları alınacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı