Boyundan büyük Mırı ile Şampiyonada İstiklal marşımızı okuttu

Boyundan büyük Mırı ile Şampiyonada İstiklal marşımızı okuttu

34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası sona erdi. Türkiye Hakan Gencer'in 16.100 Kg. lık avı ile hem takımlarda, hem bireysel şampiyonluğu Türkiye'ye kazandırdı.

34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası sona erdi.


Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) işbirliğiyle Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Erdek'te düzenlenen 34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası'nda Kadın Milli Takımımız ikinci, Erkek Milli Takımımız ise şampiyon oldu.
Saat 09.00-14.00 arasında Erdek'e bağlı kırsal İlhanlar Mahallesi açıklarında bulunan Alkoz Adası'nda dalış gerçekleşti. Ukrayna, Tunus, İspanya, Portekiz, Norveç, Karadağ, Libya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Güney Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Bulgaristan, Cezayir, İngiltere ve Türkiye’den 6 kadın, 18 erkek takımı kıyasıya yarıştı. Saat 17.00'den sonra ise Erdek'e bağlı kırsal Ocaklar Mahallesi'nde avlanan balıkların tartım işlemi gerçekleştirildi. Yarışmada iki günde toplanan puanlara göre sıralamalar belirlendi. Akşam saatinde ise ödül töreni gerçekleştirilerek etkinlik sona erdi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde 34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası, Erdek'te gerçekleşti.

Ülkemiz, zıpkınla balık avı branşında düzenlenen ilk uluslararası organizasyona ev sahipliği yaparak 19 ülkeden gelen sporcuları ağırladı. Heyecan verici şampiyonada denizlerin derinliklerinde kıyasıya mücadele eden sporcular, ülkemizden de müsabakaya katılan  9 sporcuyla birlikte toplamda 25 takımı oluşturdu. Antrenörler ve diğer katılımcılarla birlikte 150 kişilik bir kafile, Balıkesir'in misafirperverliğinde sporun ve sağlıklı yaşamın önemini vurgulayarak şampiyonanın heyecanını yaşadı.

                Erdek Ocaklar'da 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonun açılış seremonisi oldukça coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. İl ve ilçe protokolünün katıldığı törende bando, halk oyunları gösterileri ve renkli geçit töreniyle unutulmaz anlar yaşandı.

                ‘Denizde Sağlık, Sporda Mutluluk’ temasıyla düzenlenen organizasyon, denizle iç içe olmanın ve spor yapmanın keyfini katılımcılara sunarken, zıpkınla balık avının heyecanını ve doğa sporlarının toplumsal birleştirici gücüne de dikkat çekti. Sporcular, zıpkınla balık avının sadece bir spor dalı olmadığını, aynı zamanda doğa ile bir bütün olmanın ve çevremizi korumanın önemini vurgulayan bir yaşam tarzı olduğunu belirtti. İki gün boyunca süren yarışlarda sporcular mücadele etti ve gösterdikleri yoğun performansın ardından avladıkları balıkları kamp merkezindeki hakem heyetine sundu. Yarışmalar sonrasında avlanan balıklar boy, kilo ve türlerine göre değerlendirilerek derece elde eden takımlara ve sporculara ödülleri takdim edildi. 34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası’nda Kadın Milli Takımı ikinci, Erkek Milli Takımı ise şampiyon oldu.

                Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, ” İki tarafı denizle çevrili, eşsiz güzellikteki prestij şehrimizde, Türkiye’nin bu branşta ilk uluslararası organizasyonu olan Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Denizlerimizin tarihi zenginliği ve temiz suları, zıpkınla balık avı sporu için mükemmel bir ortam sunmaktadır. Şehrimiz, uluslararası düzeyde önemli bir merkez haline gelirken, zıpkınla balık avı tutkunları için cazip bir destinasyon olmanın yanı sıra spor turizmine de büyük katkı sağlıyor.

Bugün gerçekleşen şampiyonada dünyanın dört bir yanından gelen sporcular, denizlerin derinliklerinde becerilerini sergileyerek rekabetin ve dostluğun en güzel örneklerini sundular. Şampiyonanın düzenlenmesine katkıda bulunan tüm paydaş kurumlarımıza, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna, Dünya Sualtı Sporları Federasyonuna, organizasyon komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Kadınlar Bireysel;
1- Amandine Gomez  (Fransa)
2- Ivana Bralic   (Hırvatistan)
3- Lidija Vukic   (Norveç)

Erkekler Bireysel;
1- Hakan Gencer   (Türkiye)
2- Fahrihan Uysal  (Türkiye)
3- Antonio Buratovic  (Hırvatistan)

Kadın Takım;
1- İspanya
2- Türkiye
3- Hırvatistan

Erkek Takım;
1- Türkiye
2- Hırvatistan
3- İspanya



  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli