Tarih: 31.07.2024 12:07

BTO’dan “Serbest Bölge” girişimi

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Ticaret Odası Başkanı(BTO) Adem Yılmaz, Çinli otomotiv kuruluşlarının ülkemizin bazı kentlerinde otomobil fabrikaları açtıklarını, bunlardan birinin de Bandırma’da olması girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Çinli bir firmanın, Manisa’ya otomotiv sektöründe 1 milyar dolarlık yatırım yaptığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bandırma’ya bir Çinli firmanın gelmesi için tabii ki yalnızca bizim istememiz ve girişimlerde bulunmamız yetmez. Başta yerel yönetimimiz olmak üzere bu konuda Bandırma’nın tüm dinamiklerinin Ankara’da ağırlıklarını koyması gerekir.”

SERBEST BÖLGE ÇALIŞMASI

Bandırma Ticaret Odası olarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na,(GMKA) Bandırma’nın serbest bölge olması konusunda fizibilite yapılması başvurularının kabul edildiğini belirten Yılmaz, şu bilgiyi verdi:

“Biz, Bandırma’da serbest bölge kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bölge için iki alternatif yer olarak da Çalışkanlar ve Dutliman kırsal mahallelerini önerdik. GMKA, bu konuda fizibilite raporu hazırlayarak, Bandırma’nın serbest bölgeye ihtiyacı olup olmadığını belirleyecek.”

ÇAKIL KESTANESİNE COĞRAFİ İŞARET

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma’ya bağlı Çakıl Mahallesi’nde üretilen kestane için “coğrafi işaret” alma girişimlerinin de sürdüğünü, bu çalışmaları Balıkesir Üniversitesi Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kıralan’ın yürüttüğünü belirtti.

Bandırma ile Erdek’in artık bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Bandırma ile Erdek artık birbirinden ayrı düşünülemez” diye konuştu.

Adem Yılmaz, daha önce aldıkları karar uyarınca Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Bahadır Çolak’a devredecek.  ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —