Tarih: 18.09.2024 19:45

Bu Kopoyların değeri paha biçilmez

Facebook Twitter Linked-in

“Alt tarafı köpek” tanımıyla başlayan sohbetin sonu hiçte öyle olmadığı ortaya çıktı. 18 Eylül Erdek'in düşman işgalinden kuruluşunun 102. yılı kutlamaları için hazırlıklarını yapan Erdek Avcılar kulübü, geçmişte ölü domuzlarla katıldıkları geçit törenlerine, görsel olarak uygun olmadığı gerekçesi ile bu uygulamanın kaldırılması üzerine yeni uygulamalarından teçhizat ve köpekleri ile katılmaya başladılar.

Sabah'ın erken saatlerinde 4x4 lere alınan domuz avcısı kopoylar törenlere katılan herkesin ilgi odağı oldu.

Sevimli patiler, domuz avı kopoylarının bir özelliği vardı ki, herkesin merakını cezbetti…

Neydi bu ilginç ayrıntı; Erdek Avcılık ve Atıcılık kulübü başkanı Nejat Yayla 1992 yılında kurulan ve bugün 300 dolayında üyesi bulunan kulübün her türlü avcılık  dalında ilgili ve bilgili olmanın yanı sıra genel ihtiyaçtan kaynaklanan Domuz avcılığı konusunda tüm üyelerinin özel olarak ihtisas sahibi olduğunu açıkladı.

Nedir bu ihtisas dalı? “Her şeyden önce bilinçli bir domuz avcısı olmak yeterli olmuyor, iyi bir domuz avcısının çok iyi bir kopoyu olmalı, iyi bir kopoy avcının yol arkadaşıdır… Dolayısı ile bu kopoylar çok iyi eğitilmiş olmaları, avına olan odaklanması, ısrarcılığı ve asla vazgeçmeyen davranışları- takipçi olma özellikleri dolayısı ile zaman zaman rakibi domuz tarafından yaralanabiliyor, uzun takipler sonucu ormanda kaybolabiliyor.”

"Eğitilmiş bir Kopoy'un kaybolma riskini göze alamayan avcı arkadaşlar bu anlamda teknoloji desteği alarak köpeğine ekonomik karşılığı 15.ooo -20.ooo tl değerinde GPS takip cihazı takarak hayvanını güvenceye alıyor." dedi.

Kapıdağ'ın bakir ormanlarında av yapma keyfini çıkartan Erdek avcıları, eğitilmiş ve donanımlı bir Kopoy için fiyat belirmede bir hayli zorlanıyor. Kısaca yol arkadaşı olarak gördüğü Kopoyu için fiyat söylemeyi aklının ucundan bile geçirmiyor. Oyna ret edilmeyecek bir fiyat teklif edilecek olsa!…"O zaman ya bol sıfırlı, veya boş bir çek olması gerekiyor… Belki 100 bin tl. veya daha üzeri" denilerek Avcı kopoyların avcıların gerçek bir yol arkadaşı olduğu tanımında bulunuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —