Bu sese kulak verin!...

Bu sese kulak verin!...

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Manyas MYO'da öğrencilerin feryadı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Manyas MYO'da öğrencileri yaşamlarını şekillendirecek eğitim için geldikleri Manyas'ta yaşadıkları olumsuzluklar gündeme damgasını vurdu.

Manyas MYO öğrencileri Gazeteci Birol Kayışkoparan'a yaptıkları açıklamada ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli olan huzur ve güven'in sağlanmadığından yakınıldı.

Kayışkoparan'ın kamerasına konuşan öğrenciler Manyas merkezinden 5 km uzakta kırsal Tavşantepe-Toki mahallesinde bulunan Okul ve konut olarak kulandıkları Kızık-Serpin termal tesislerine gidiş-dönüş ve konaklama sürecinde sürekli taciz edildiklerini, konuyu kollukuvvetlerine bildirmelerine karşın her önlem alınmadığı serzenişinde bulunuldu.

Öğrencilerin Manyas'ta yaşadıkları olumsuzlukları dile gitirirken Manyas MYO okuyan öğrencilerin önemli bölümünün Serpin Termal'de konakladıkları akşam saat 17.00 den itibaren servis bulamadıkları için yürümek zorunda kaldıkları, yollarda yürüme sürecinde ise bölgeye otomobil ile gelen bazı vatandaşların sözlü tacizlerine muhatap oldukları belirtildi.

Bu olumsuzluklardan arınmak için Manyas merkezinde ev arayan öğrencilerin ise yüksek kira fiyatlarından ev bulma imkanı olmadığı, Lokantaların ise öğrenci uygulaması olmadığı, mevcut fiyatları ise çok pahalıya geldiği serzenişinde bulunuldu.

Manyas MYO öğrencileri Derslerine yardımcı olarak İnternet sitelerinin yetersi ve çok amaçlı olmadığı, yine öğrenci gurupları olarak kullanma ihtiyacı duydukları Kafeterya veya benzeri işletmelerin bulunmadığı kaydedildi.

Manyas MYO öğrencileri konaklama olarak kullandıkları Serpin Termal tesislerinde yeterli ısınmanın sağlanmaması üzerine bir çok arkadaşlarının üşümek sureti ile hasta olduğu belirtilerek, en çok zorlarına giden konunun ise jandarma bölgesi olan Serpin'de defalarca aradıkları jandarma'nın beklentilerine kayıtsız kaldığı kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: kulak verin!...
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı