Tarih: 27.09.2024 22:11

Bursalı çiftçilerin öncelikli tercihi Bandırma Borsası

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Ticaret Borsasının birbiri ardına yaşama kattığı kurumsal faaliyetleri hareket ve performansını arttırmanın yanı sıra çevre il ve ilçelerin üretici kesiminin mihmandarı olmaya devam ediyor.

Hububat harmanı sonrası Ayçiçeği harmanına geçilen kırsal alan tarım faaliyetlerinde girdi maliyetlerinin ürün hasadı ve alın teri karşılığı ile örtüştürüldüğünde bıçak sırtı bir hesaplama ile ya zarar veya çok az kazanç ile dönemin kapatılması üretici dünyasının uykularını kaçırmaya devam ediyor.

2024 Hasadında kavun-karpuz- Domates- Kırmızı biber gibi önemli kalemlerde zarar edip ürünü tarlada bırakan müstahsilin arkasında durma gibi eylem sorumluluğu sahibi çiftçi kuruluşu Bursa Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybay bugün Bandırma'ya gelerek Ticaret Borsası'nın kurumsal işlevselliği ve Lisanslı depoculuk alanlarındaki faaliyetlerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybay, “Üretici katında yaşanan olumsuzlukların had safhaya ulaştığı, dolayısı ile hasadı yapılan ürünün alın teri karşılığını alabilmek adına kılın-kırk yarıldığı günümüzde Bandırma Ticaret Borsasını günlük ve anlık sürekli takip etmekteyiz. Çiftçimizin alın teri karşılığını aldığı nadir kuruluşlardan birisi olan Bandırma Ticaret Borsasının faaliyetleri üreticilerimizin alın terinin karşılandığı nadir kuruluşlardan birisidir.” dedi.

Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybay, Beraberinde yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte geldiği Borsa'dan öncelikler Borsa Genel sekreteri Ertunç İşbay'dan kurumsal yapı ve teknik donanım hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, Lisanslı depoculuk faaliyetlerinin üretici anlamındaki öneminin büyük olduğunu kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —