Tarih: 11.10.2024 18:40

Büyükşehir'den Kazdağlarında Zeytinlik katliamı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni kazana kadar "Zeytinime Dokunma", " Kazdağlarını Ağaçları Katletme" "Temiz Çevre" diyerek elde pankart sayısız gösteri yapan CHP'liler ve Ahmet Akın Büyükşehir Belediyesi'ni kazanınca Kazdağları, Zeytin Ağacı, Çevre  nutuklarımı bir kenara bırakarak İmar Rantının baş aktörü oldu. 
10 Ekim tarihli Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne üç ayrı gündem maddesinde üç aurı parsel içinde yüzlerce Zeytin Ağacı görmezden gelinerek ve yaşayan aykırılıkları söylememize rağmen duymazdan gelinerek CHP oyları ile kabul edildi. 
Oysa milletvekili olduğu dönemde sık sık çevreci maskesi takarak "Zeytin ime Dokunma", " Kazdağlarının Ağaçlarını Kestirme yiz", "Çevre Kirliliğine Son" diyerek bolca nutuk atan şimdinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın başkanlık koltuğuna oturunca İmar Rantının esiri olduğunu Meclis oylamasında gösterdi. 
Edremit ilçesinde Narlı, Güreş ve Çamdibi Mahallerinde içi zeytin Ağacı dolu üç ayrı gayrimenkul üç ayrı gündem maddesi ile 1/1000 İmar Planı ile Zeytin Ağaçlarının kesilerek Betonlaşmasının önü açıldı. 
İmar Kanunu 8. madde açıkça "Parsel bazlı (tek parsel olarak) imar tadilatı yapılamaz. " yazmanına ve her üç maddede de uyarımıza rağmen CHP ve Ahmet Akın imar Rantı uğruna yada  alenen çiğnemiş oldular. Ayrıca her üç parselde de Zeytinlik olmadı sebebiyle böyle bir beton yoğunluğu yapılamaz. Keza her üç parselde de yeni nüfus projeksiyonunu karşılayacak Düzenleme Ortaklık Payı(DOP) kesintisi yapılmamıştır. Bu durum mülk sahiplerine kamu yararının aleyhine biçimde büyük oranda avantaj ve rant sağlanmıştır. 
Ahmet Akın'ın neden ısrarla "İthal Bürokrat" lar getirdiği özellikle İmar Dairesi'ni neden Şişli Belediyesi'nden birine teslim ettiği anlaşılmış oldu. 
Doğa harikası Kazdağları'mızın , kutsal ağaç Zeytin Ağaçlarının İmar rantına kurban edilmesine sessiz kalmayacak her türlü yasal ve demokratik haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz. 
Bu arada Büyükşehir CHP Belediyesi olana kadar Çevreci maskesi ile gösteriler yapanların sessizliğine bakıldığında Çevreciliğinin maske olduğu açıkça görülmektedir. 
Kazdağlarını, Zeytinlikleri İmar katliamına kurban edenlerin siyasi görüşü önemsizdir, ancak İmar Rantının sahibi CHPli olunca ortaya çıkan sessizlik ibret vericidir.



Your browser doesn't support HTML5 video.

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —