Çalışma hayatında fon kaygısı

Çalışma hayatında fon kaygısı

Türk-Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer Bandırma´dan seslendi. ?Fon´a şiddetle karşıyız.?

  Kamu-Sen´ e bağlı Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer Bandırma Petrol-İş Sendikası Şube binasında Eti Maden´in Varlık Fonu´na Devri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

  Özer,"Bizler bugün Bandırma Bor İşletmelerimizdeki arkadaşlarımızı Varlık Fonu konusunda bilgilendirmek için ziyaret ettik. Arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Arkadaşlarımızdan kurumlarımızın özelleşmemesi için destek istedik.´´

/resimler/2017-2/24/2034016730206.jpg

     Diye başladığı açıklamasında şunları söyledi:

 Dünyanın her tarafında böyle fonlar borç vermek için kullanılır. Bu fonlar, nerede bulunur.  Norveç gibi Dünya´nın en zengin ülkesinde bulunur. Bu fonlar nerede bulunur.  Japonya gibi bir sanayi devi kullanmaktadır. Bu fonlardan petrol gelirleri olan arap ülkeleri, yine madencilik geliri olan Çin bu fonlardan faydalanıyor. Bu fonlar Dünya´nın her tarafında borç vermek için kullanılır. İlerde devletimiz bir sıkıntıya düştüğünde bir kıtlıkta bir savaşta vatandaşlarımızı hayat standardı. Olumsuz etkilendiğinde bu fonlardan faydalanılır. Biz bu fonlara karşıyız. Bu fonlar bizim gibi emeği ile geçinen, emekçi memurlara ve emekli işçilere bir fayda getirmeyecektir. Bu fonlar biz çalışanlara zarar vermektedir. Biz kesinlikle Eti Maden İşletmesinin ve dolayısıyla Bandırma Bor İşletmesi´nin Türkiye Varlık Fonu kapsamına alınmasını gerek ülke açısından, gerekse çalışanlar açısından hayırlı bir işlem olarak görmüyoruz.  Ve buna şiddetle karşıyız."

/resimler/2017-2/24/2111365821599.jpg

 "Bu nedenle kurumumuzun özelleşmemesi adına, Türkiye Varlık Fonu kapsamından çıkarılması adına, gerekli her türlü mücadeleyi vereceğiz."

 "Bu kurumlar Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bir yerlerden borç almadan bu ülkenin vatandaşlarının ödemiş olduğu vergilerle kurulmuş kurumlardır. Kurumlarımız bu kadar olumsuz şartlardan Siyasiler bu kadar müdahil olduğu bir dönemde bile kar eden kurumlardır.  Kurumlarımızın üzerinden ellerini çeksinler. Eti Maden İşletmelerinin halen yaklaşık 800 milyon dolar civarında üretim yapması ve bunun yüzde 98´ini ihraç etmesi. Ve yaklaşık yılda 350 milyon lira civarında hazineye temettü ödemesi bu kurumların iyi çalıştığı gösteriyor.  Bu kurumların bundan sonra da bu şekilde çalışmasını istiyoruz."

 "Biz çalışanlar olarak bu kurumlarımıza sahip çıkmazsak hiç kimse gözümüzün yaşına bakmadan bu kurumlarımızı tavsiye eder, kurumlarımızı özelleştirir. Bir devlet büyüğümüzün sözüyle bitirmek istiyorum.  Tulumbanın suyu bitmiştir. Tulumbaya yeni sular gerekiyordur. Hiç kimse bu ülkenin güzide kurumlarını hiç kimse bizim ekmek teknemizi tulumbanın suyu için tasfiye edemez. Özelleştiremez. Buna şiddetle karşıyız." İfadesini kullandı.

/resimler/2017-2/24/2051156542442.jpg

  Bandırma Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Kayan basın toplantısının açılış konuşmasında, Bu ülkenin 93 yıllık mal varlıklarını satarak, bir kanal İstanbul yapılacaksa, 93 yıllık mal varlıklarını satıp ta köprü-yol yapılacaksa, tabiî ki köprü yolda yapılsın, buradan gelen temettü yü hazineden al, yap yine. Ama amaç başka bu kurumları zayıflatmak altını boşaltmak, iki- yada üç yıl sonra zarar ediyor bahanesiyle,  satışa çıkarmak.´´İfade ederek şunları söyledi: Türkiye´nin beyazını istiyorlar. Türkiye´nin beyazı, tavuk eti değil, borları istiyorlar. Bu halk karşı çıktı vermedi."