Camilerin elektrik borçlarında indirim yapıldı

Camilerin elektrik borçlarında indirim yapıldı

19 caminin 770 bin TL tutarındaki 200 bin TL'ye düşürüldü






AK
Parti Bandırma  İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada,ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerdeki 19 caminin 770 bin TL tutarındaki geriye dönük ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığı elektrik tüketim bedellerinin EUDAŞ Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan çalışmalar sonrasında 770 bin TL`den 200 bin TL'ye düşürüldüğünü söyledi.

Bu borcun düşürülmesi konusunda bölge milletvekili Cemal Öztaylan`ın büyük katkısının olduğunu anımsatan Kasapoğlu, "Geçtiğimiz aylarda Bursa`da bir dizi açılışlara katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`a camilerin geriye dönük ısıtma amaçlı kullandıkları enerji bedellerinin düşürülmesi konusunda talepte bulunarak kendilerine dosya sunduk. Bu talebimizi değerlendiren Bakanlık enerji bedellerinin düşürülmesi konusunda gerekli çalışmayı yaptı"dedi.

Bahse konu 200 bin TL tutarındaki bu borcun bir ay içersinde ödenmesi gerektiğini dile getiren Kasapoğlu, ilçe merkezi,belde ve köylerde bulunan camilerde İl Müftülüğü ile yaptığımız görüşmeler neticasinde bir ay boyunca namazlar sonrasında toplanacak yardımlar ısınma ve soğutma amaçlı tüketilen enerji bedellerinin ödenmesinde kullanılacağını açıkladı.

Bu borçların ödenmesinin ardından cami derneklerinin ısınma ve soğutma amaçlı olarak kullandıkları enerji tüketim bedellerini kendi bütçelerinden ödeyeceklerinin altını çizen Kasapoğlu, 200 bin TL tutarındaki bu borcun ise geriye dönük olduğunu sözlerine ekledi.


sayimalkazak
9.05.2012 18:56:31
Geç kalınmış bir girişim. Olması gereken de bu değilmiydi. Camiler hepimizin ibadethanesi değil mi?

demokrat58
10.05.2012 11:33:59
Sevinelim mi,üzülelim mi?Cami elektrik borçları ne demek ya hu?Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek bu olsa gerek.Camiler umumun hizmetinde olan ibadet yerleri.Sahi bunlardan para tahsili ne zaman başladı?Hatırlayanınız var mı?Doğu ve güney doğu illerinin kayıp kaçak bedellerini bizler ödüyoruz.Sahi bundan haberiniz var mı?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli