Çavuş, Önce Nizamiyeyi, sonra mezarlığı teğet geçti.

Çavuş, Önce Nizamiyeyi, sonra mezarlığı teğet geçti.

Deniz yolu ile Erdek'ten Tekirdağ'a ulaşmak isteyen TIR'ların Erdek'e taşıdığı olumsuzluklar bitmek bilmiyor.

Tatil ve Turizm'in cazibe merkezi Erdek'te özellikle karayolu taşımacılığı ve yoğun trafik sorunu yaz kış bitmiyor. Yaz aylarında tatil için Erdek'i seçen binlerce otomobilin park edecek yer bulamadığı Erdek'te kaldırım işgallerinden yürünecek yol bulunmazken, kentin bir numaralı sorunu çevre yolu yine gündemde yok…

"Sezon bitti, yoğunluk gitti.." dediğimiz Eylül'de Erdek limanı ve Narlı iskelesini kullanarak karşıya geçmek isteyen TIR'ların taşıma koridoru standartlarına uymayan Erdek, Ocaklar ve Narlı iç yolları 2024 programında gündeme hiç gelmedi.

Gözden kaçırılan çevre yolu beklentisi unutturulmak istendikçe yaşanan trafik kazaları ihtiyaç duyulan çevre yolunun, ihtiyaçtan öte elzem olduğunu sorumluların gözüne sokmaktan geri kalmıyor.

İnanılması zor kazaların bir benzeri bu sabah Murat bayırından Erdek'e iniş bölümünde meydana geldi.

Onlarca ton ağırlığındaki yükü ile Murat Bayırından Erdek'e inmekte olan 03 VH 230 (ÇAVUŞ) önce Mayın filo nizamiyesini, ardından Erdek mezarlığını teğet geçerek orta refüj' den araçların Bandırma yönüne seyrettiği karşı yöne geçti.

Kaza sabah saat 09.15 sularında meydana geldi. Bu saatlerden Bandırma yönüne trafik akışının yoğun olduğu Erdek çıkışında küçük bir ihmal sonucu direksiyon hakimiyeti kaybolan  03 VH 230 (ÇAVUŞ) orta refüj'deki ağaçları kökleyerek karşı şeride geçerek yolu trafiğe kapattı.

Trafik, Yolun saatlerce kapalı kalmaması için araçları mezarlığın servis yoluna yönlendirerek vatandaşların Fuzuli zaman kayıplarını engelledi.



  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı