Çevreci fikirler ödüllendirildi
çevreci fikir yarışması Climate Launchpad 2016´nın Türkiye finali gerçekleştirildi.

Çevreci fikirleri dev girişimlere dönüştürme fırsatı sunan Climate Launchpad yarışmasının Türkiye´deki finali, 10 Ağustos´ta gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından organize edilen çevreci fikir yarışması Climate Launchpad 2016´nın Türkiye finali gerçekleştirildi.
Türkiye´nin girşimcilik konusunda önde gelen isimlerinin jüriliğini yaptığı gecede Avrupa finalinde Türkiye´yi temsil edecek 3 proje seçildi. Jüri üyeleri Zeynep Okuyan, Sanem Arıkan, Serkan Unsal, Ali Erhat Nalbant ve Dr. Steben H. Seggie yarışmaya katılan projeler arasında ilk 3 projeyi seçerek ödüllerini taktim etti.
Türkiye´yi bu sene temsil edecek projeler şunlar;
- Sponge: Pınar Güvenç önderliğindeki ekip geliştirdikleri süper emiş kapasitesine sahip yeniden kullanılabilen sünger ile denizlerimize dökülen petrol bazlı atıkları temizliyorlar.
- Momentum: Rahmi Erdem Yıldız ve ekibi geliştirdikleri küçük ölcekli rüzgar türbünü ile günümüzde kullanılanlardan 3 kat daha fazla enerji elde edebiliyorlar.
- Brick B: Adem Arıbaş ve ekibi geliştirdikleri yeniden kullanılabilir, sökülüp takılabilen tuğla dizaynı ile inşaat sektöründe yeni bir sayfa açmak istiyorlar.
Climate Launchpad 2016´nın Türkiye finali, ülke liderliğini yürüten Ertan Özel, İçten Eraybat ve Pınar Şardar´ın katılımıyla gerçekleşti. Yarışma, Impact Hub İstanbul, Banvit ve Ernst & Young tarafından da desteklendi.

- Pazar 14.8 ° / 3.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 16.7 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


