CHP 89 yaşında

CHP 89 yaşında

Bandırma ve Erdek`te Cumhuriyet Halk Partisi'nin 89. kuruluş yıl dönümünü kutladı





Bandırma ve Erdek`te Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenlerle CHP teşkilatını 89 kuruluş yıldönümü kutlandı.

Bandırma daki törende Milletvekili Namık Havutça, Belediye başkan vekilleri Dursun Mirza, Ozan Onur  CHP İlçe Başkanı Metin Ok yönetim kurulu ve çok sayıda partili katıldı.


Tören, CHP İlçe Başkanı Metin Ok'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden yıldönümünde, günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı ilçe başkanı Metin Ok yaptı.

Ok,'' Bundan tam 89 yıl önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Halk Fırkası,  daha sonra 1935 yılında  yapılan 4. Kurultay da  İsmini Cumhuriyet Halk Partisi olarak değiştirildiği  ve o günden bu güne  Türk siyasi hayatına   adını adeta tırnaklarıyla kazıyarak yazdıran  partimizin bugün kuruluş yıldönümü, kutluyoruz

Köklerini Anadolu ve Rumelihisarı müdaf-ı hukuk cemiyetinden alan ve bugünlere kadar siyasi alanda tek başına dimdik ayakta duran bir partinin üyeleri olarak yönetici olarak görev almaktan  büyük gurur büyük onur duyuyoruz. Bugünün Türkiye'si ile  1923 yılındaki Türkiye'sinin yaşam koşulları siyasi bilançosu siyasi argümanlarının çok farklı olduklarını hepimiz biliyoruz. Bu konuda söyleyeceğim tek şey Atatürk'ün gençliğe hitabesine bakmanızdan ibaret olur.'' Dedi.

Dursun Mirza, da yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: ‘'Cumhuriyet Halk partisi sıradan bir parti değil. Savaş meydanlarında kurulmuş, ulusal kurtuluş mücadelesini vermiş ve Cumhuriyet'ten önce kurulmuş, Cumhuriyeti kurmuş bir parti.  Bu partiyi kuranlar, bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarıp, işgal edilmiş yurttan düşmanı söküp atmış, bu büyük insanlar. Bizlerde onlara layık olmaya çalışan  birer neferleriz. Cumhuriyet Halk Partisi ülkeden düşmanı atmakla kalmayarak , Atatürk bu ulusu büyük devrimlerle tanıştırmış , ve yeni yasayı çıkarmış, üniversiteyi kurmuş kadını erkeği eşitleyerek  bu ülkede sönmez bir ışık yakmıştır.'' dedi.

Milletvekili Namık Havutça'da yaptığı konuşmada, Kurtuluş savaşındaki bir sözü hatırlatarak ,iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu: ‘' Türkün' ateşle imtihanı vardı. Türkiye'de şu anda yeniden Türkün ateşle imtihan olduğu noktaya geldik. Türkiye' nin manzarasını görüyorsunuz. Türkiye bugün halkın çıkarları doğrultusunda yönetilemeyen bir ülke haline geldi. Amerika Birleşik Devletlerinin taşeronu olan irade, Suriye sınırında Türkiye'yi bir savaşın eşiğine getirdi. dışarıda sıfır sorundan sırf sorun noktasına geldik. Suriye sınırında, tanklarımızın namluları Suriye topraklarında. Mehmetçiğin eli tetikte. Büyük bir sıcak savaşın içine sokulmak isteniyoruz

Afyon'da 25 Mehmetçiğimizi  kaybettiğimizde  hepimizin yürekleri acılar dağladı. Ve hepimiz işte bugün coşkuyla kutlamak istediğimiz Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluş Yıldönümünde buruk bir sevinç içersindeyiz. Sevinemiyoruz. Çünkü Türkiye'de 3-5 Mehmet ölmüyor, oluk oluk kan akıyor. ‘'dedi.


Tören,  partililerin hep bir ağızdan Atatürk'ün Gençliğe hitabesinin okunmasıyla sona erdi.















Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli