CHP Gençliği, "Müşteri değiliz öğrenciyiz!"

CHP Gençliği,

CHP Bandırma Gençlik Kolu Üniversite Harçları Hakkında Basın Açıklaması

Öğrenci harçlarının yüksekliği karşısında yaşanan sıkıntıyı gündeme taşıyan CHP gençliği, yapılan basın açıklaması ile "Müşteri değiliz öğrenciyiz." diyerek harçların düşürülmesini istedi.

"Müşteri değiliz öğrenciyiz!"
"Uzaktan eğitimde, ikinci öğretim ile birinci öğretim arasındaki fark kalkıyor. Yeni eğitim döneminin başlamasıyla üniversitelerde ikinci öğretim bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerden alınan katkı payı ücretlerine yüzde 8,6 zam yapıldı.
Olağan dışı bir durum için tatil kredisi faiz oranları düşürülüyor, olağan dışı bir durum için ülke içinde sağlık personeline birçok alanda indirimler yapılıyor yine olağan dışı bir durum için ise öğrencilerin, yeni nesillerin geleceği karartılıyor.
Yüz yüze eğitim imkanları ve üniversitenin fiziki yapısından yararlanamayan üstelik pandemi süreci yüzünden büyük ekonomik sorunlar yaşayan öğrencilerden öğrenim harcı alınması hakkaniyete haykırıdır. 
Ücretsiz eğitim en temel hak iken, online eğitim alacak olan üniversitelilerin harç ödemek zorunda bırakılması kabul edilebilir değildir.
Pandemi sürecinde, herkes ekonomik sorunlar ile boğuşurken yarınlarımızın teminatı öğrenci arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, ailelerine krizin faturası kesilmesi vicdan dışıdır.
Uzaktan eğitim mekanizmalarının daha da geliştilirmesi gerekirken, nitelikli eğitimin temelleri esas alınması lazımken böylesi zorlu bir dönemde harç almak soygundan başka bişey değil.  Hepizinde bildiği gibi sağlık sektörü çöktü, ekonomi  çöktü ve şimdi sıra eğitim de kaldı ki harçlara yapılan bu zamlarla, uzaktan eğitim süreçinde sistemlerin çökmesiyle daha da iyi anlıyoruz ki eğitim sistemide çöktü.
Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir. 
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK gençliğin önemini bu sözlerle vurgularken 18-29 yaş grubu arasında yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin yüzde 76'sı daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamak istiyor. Her iki gençten biri mutlu olmadığını ifade ederken, yüzde 77'si torpilin yetenekten daha etkili olduğuna inanıyor. Ne kadar vahimdir ki genç arkadaşlarımız ülkesinden umudunu kesiyor. Bu sistem yüzünden.
 Devletimize özellikle de Yükseköğretim Kuruluna  sesleniyoruz ücretsiz eğitim insan hakkıdır, uzaktan eğitime katkı ödemesi alınamaz! Ellerinizi ögrenci arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, ailelerimizin cebinden çekin.
Üniversitelileri teslim almaya çalışanlar, pandeminin faturasını öğrencilere kesenler arkadaşlarımızdan şu durumda harç alınmaması gerekirken yapılan zam bilakis HARAÇ tır. Online Eğitimin Harcı Olmaz.
Hükümetin zor duruma soktuğu öğrencileri okullarımızda zor duruma sokmasını istemiyoruz. Ve bir kez daha haykırıyoruz Gençlik Haksız Yere Harç Ödemek İstemiyor."



  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli