CHP`de, Göçmez`de çekildi.

CHP`de, Göçmez`de çekildi.

CHP`de, 7 Aday adayı ile başlayan Belediye Başkan aday adaylığı yarışı, Mutlu`dan sonra Göçmez`in de çekilmesi ile 5`e düştü.

CHP`de, 7 Aday adayı ile başlayan Belediye Başkan aday adaylığı yarışı, Gültekin Mutlu`dan sonra Ahmet Göçmez`in de çekilmesi ile 5`e düştü.

Uzun bir yarıştan sonra 9 Kasımda yapılacak aday belirleme, temayül yoklaması arefesinde bir birini takip eden çekilme tasarrufları CHP`de ne oluyor sorusunun yanıt aramasına neden oldu.

Ahmet Göçmez bugün ilçe başkanlığına eşi ve yakınları ile gelerek çekilmesine ilişkin gerekçesini açıkladı.

Aynı zamanda CHP il genel meclisi üyesi olan Ahmet Göçmez`in çekilme gerekçesi;

 

15 Ağustos 2013 te yaptığım basın toplantısı ile Bandırma belediye başkanlığına aday adayı olduğumu açıkladım.

Partim tarafından aday gösterildiğim ve Bandırma halkı tarafından seçildiğim taktirde sosyal demokrat belediyecilik anlayışımı, projelerimi anlatmış, ilçe örgütümün tanıtım toplantısı ve 2 aylık  tanıtım toplantısına ve yaklaşık 2 aylık tanıtım propagandasında bu anlayışımı anlattım.

Bu süreç içinde diğer aday adayı arkadaşlarımın aleyhinde herhangi bir söz söylemeyerek partime zarar vermedim. Genel merkezimizin adayı merkez yoklamasıyla belirleyeceğini bununda önce halk anketi ile eğer anketten ilk üç aday adayı yakın çıkarsa üye bazında sandık ile belirlenmesi gerektiğini ifade ettim.

Bu kararına katıldım. Yol arkadaşlarımla önceden aldığımız karar gereği halk anketinde ilk üç sırada olmadığım taktirde üye bazında temayül yoklamasına girmeyeceğimi belirtmiştim.

Gelişen bu süreçte genel merkezimiz tarafından yapılan halk anketinde ilk üç sırada olmadığımı öğrendim. Genel merkezimin halk anketinde önde çıkan üç aday adayının birbirlerine yakın olması nedeni ile 9 Kasım tarihinde ilçe örgütünde yapılacak temayül yoklamasına katılmayacağım.

Önceden aldığım kararımız arkasındayım. Üye bazında temayül yoklamasından çıkan partili arkadaşlarımızı destekleyeceğimi ve cumhuriyet halk partisinin yerel seçimlerde tekrar iktidar olması için çalışacağım.

Bu güne kadar yanımda olan desteklerini esirgemeyen dava arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ahmet GÖÇMEZ




  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli