CHP’den alternatif 30 Ağustos kutlaması

CHP’den alternatif 30 Ağustos kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için alternatif kutlama programı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma İlçe Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için alternatif kutlama programı düzenledi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın da hazır bulunduğu Cumhuriyet alanındaki kutlama Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Anıta CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Bandırma İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), Bandırma Kent Konseyi, Kadınlar Derneği, Bandırma Kadın Dayanışma Derneği, Bandırma Engelime Renk Ver Derneği, Eğitim-İş Bandırma Şubesi ve Bandırma Lions Kulübü’nün çelenkleri sunuldu. 

Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmaları CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak ve ADD Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş yaptı.

Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kutlama mesajı gönderdi.

30 AĞUSTOS BASIN AÇIKLAMASI

30 Ağustos, Anadolu topraklarında ki, baskı, zulüm ve karanlığa karşı; dağlarda tek tek yanan isyan ateşlerin kurtuluş mücadelesine döndüğü bir hareketidir. 

30 Ağustos, Sanayi Devrimi ile başlayan, sömürge paylaşımına karsı bilinçli bir başkaldırıdır.

30 Ağustos, bu topraklar benim demenin, bağımsız ulus devletin imzasının atıldığı bir inanç günüdür.

30 Ağustos, Saltanata, Padişaha, Karanlığa karşı aydınlık, özgürlük ve birey olabilme mücadelesinin verildiği tarihin adıdır. 

Dünyanın ithal edilmemiş, kendi topraklarından ve insanlarından doğan tek anlamlı haklı savaşı ve özgürlük istem talebidir. Sonsuza dek sürecek, Anadolu Devriminin haklı özgürlük mücadelesidir.

Bu inanç, bu günde aynı topraklarda, aynı özgüvenle devam etmektedir.

Emperyal Güçler O gün vardı, bugün de içimizde yer almakta, Bu Ulusun inançlı evlatları O gün yendi, yarın da yenecektir. 

Bizler, Kadınlarımız, Gençlerimiz; Tam Bağımsız bir ülkede, laik, hukuk devleti normlarında, Liyakat çerçevesinde, Hak, Hukuk ve Adaleti yaşayana dek 30 Ağustoslar devam edecektir. 

Kazanılan bir savaş, tarihin bir kesitinde yapılmış ve bitmiş gibi gözükse de Cumhuriyet devrimleri devam etmekte, Yenilenme Hareketi ve Aydınlanma, kendi iç savaşını vermektedir.

Kazanan o gün ki gibi Aydınlık olarak, 

Kazanan o gün ki gibi Gelecek olarak, 

Kazanan o gün ki gibi özgür ve tam bağımsız Türkiye olacaktır. 

Bizler, kanları ve canları ile bu topraklar için mücadele eden, kadınlarımıza, gençlerimize, Kuvayi Milliye Ruhuna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına teşekkürü bir borç biliriz.

Tüm bu dileklerimle, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütüm adına Cumhuriyetimizin 2.Yüzyılında 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlarım. 

Saygılarımla 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı 

Mehmet ATAK



Anahtar Kelimeler: alternatif Ağustos kutlaması
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 12.4 ° Güneşli