Tarih: 08.01.2021 19:39

CHP'den ETİMADEN ZİYARETİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç ve yönetim kurulu Eti Maden, Bandırma Bor ve asir fabrikası işletmesine  ziyarette bulunarak müdür Münir Yahşi'den işletme halkında bilgi aldı. Fabrikada işçilerle  görüştü.

İlçe Başkanı Selim Panç, yaptığı açıklamada  Eti Maden  İşletmelerinin Türkiye ve Bandırma için çok önemli olduğunu, Borun  Türkiye için stratejik bir maden olmasından  dolayı çok önemli olduğunu, belirterek biz bor madeninden  katma değeri yüksek, uç ürünlerin üretilmesinde geç kaldığını bu ürünlerin Bandırma'daki fabrikada üretilmesinin gerektiğini bu yönde ki çalışmaları da  sonuna kadar  destekleyeceklerini belirtti.

Bu şekilde önemli bir sorun olan  şlam sorununda  kalmayacağını, yeni istihdam alanları açılacağını ve dış ülkelere daha çok  işlenmiş  mamül ürünlerin satılacağını ve kazananın Türkiye'nin olacağını belirtti. Panç, "Cumhuriyet Halk  Partisi olarak, Eti Madenin özelleştirilmesine kesinlikle karşıyız bununla birlikte Devletin, Bor madeninden en üst süzeyde yararlanmak için gereken yatırımları hızla yapması bekliyoruz. Gelecek Borda, Borda Eti Madende bunu biliyoruz dedi.İşletme Müdürü Münir Yahşi de yaptığı açıklamada Fabrikanın 1967 de işletmeye açıldığını, halen 1355 kişi çalıştığını , yıllık 400.000 ton Bor üretimi yapıldığını, uç ürünlerden biri olan Bor Kalbür Fabrikasının yapımının devam ettiğini, fakat Ferrobor gibi başka katma değeri yüksek ürünleri  de  Bandırma'da üretmek istediklerini bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtetek sorumluluğumuzun farkındayız. Bu bilinçle çalışıyoruz." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —