Çömez, mecliste konuştu: “Öldürelim, kurtulalım anlayışına karşıyız”

Çömez, mecliste konuştu:  “Öldürelim, kurtulalım anlayışına karşıyız”

Op. Dr. Turhan Çömez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, çıkarılmak istenen sokak hayvanları konusunda düşüncelerini açıkladı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, çıkarılmak istenen sokak hayvanları konusunda düşüncelerini açıkladı.

Sokak hayvanları konusunda bir risk bulunduğunu kabul ettiklerini belirten Çömez, şunları söyledi:

“Evet, böyle bir risk var. Ancak ortaya çıkan bu sorun, 22 yıldır iktidarda bulunan AK Parti’nin beceriksizliği, öngörüsüzlüğü, aymazlığı ve vizyonsuzluğundan kaynaklanmıştır. Şimdi bu yasayla ‘öldürelim, kurtulalım’ denilmektedir. Bu anlayışı kabul etmiyoruz. Sorunun bilimsel, vicdani ve ahlaki çözümünden yanayız. Bu nedenle çıkarılmak istenen ve ‘öldürelim, kurtulalım’ anlayışına karşı çıkacağız.”

Çömez, ülkemizde tahmini 2,5 milyon sokak köpeği bulunduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:

“Bu köpeklerin yarısı, yani 1 milyon 250 bini dişi. Bunların, kış aylarında, yaklaşık 60 gün içinde kısırlaştırılması, sorunu büyük ölçüde çözüyor. Maliyeti ise 20 milyon dolar. Bunu organize edecek kabiliyetiniz yok mu sizin? Yahu, siz bu paradan daha fazlasını doğu sınırımızdaki mayınların sökülmesi için harcadınız!”



  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli