Çömez'den bir bomba açıklama daha

Çömez

Çömez’den çarpıcı bir açıklama. “29 ilde kaçak göçmenlerin çocuklarının okuduğu okullara temizlikçi ihalesi açıldı”

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Bandırma’da, 6. Kitap Günleri kapsamında katıldığı Ece Üner’in söyleşisinde vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çömez, bu etkinlik sırasında, okullarımızda temizlik sorununu velilerin, aralarında para toplayarak, imece usulüyle çözmeye çalıştıklarını belirterek, buna karşılık ise Millî Eğitim Bakanlığı’nın 29 ilde kaçak göçmenlerin çocuklarının okuduğu okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi ihalesi açtığını açıkladı.

Bu arada, Bandırma Cumhuriyet İlkokulu’nda da sınıflar ve koridorların da vatandaşların kendi aralarında topladıkları paralarla, kendileri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Çömez, bu okulun kapısında şu açıklamayı yaptı:

“29 ilde, Suriyeli, Iraklı, Afgan, Filistinli, Somalili, Yemenli sığınmacıların okuduğu okullar artık tertemiz, bakımlı ve güvenli olacak. Yüce devletimiz bunun için ihaleye çıkıyor! Peki bu ülkenin evlatları, Türk çocukları? Onların aileleri kendi aralarında toplayıp halletsin bu işi!”

Çömez, Millî Eğitim Bakanlığı’nın ihalesiyle ilgili şöyle konuştu:

“Millî Eğitim Bakanlığı, kaçak göçmenlerin çocuklarının okuduğu okullar için 4 aylık süreyi kapsayan genel temizlik ihalesi açtı. İhale şartnamesinin ayrıntılarından anladığımıza göre, bu ihalenin parası Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak. Bunun dışında yine aynı okullar için güvenlik ihalesi de açıldı. Bu ihalelerin süreci çok önceden, 2016 yılında başlatıldı. Avrupa Birliği, o yıl, bize önce 300 milyon Euro, daha sonra ise 400 milyon Euro gönderdi. Bu ihalelerin kapsamında temizliğin yanı sıra kaçak göçmenlerin çocuklarına Arapça ders verilmesi, temizlik, gıda ve güvenlik hizmeti de var. Avrupa Birliği, verdiği bu paraların yerinde kullanılıp kullanılmadığını da denetleyeceğini bildirmiş. Kaçak göçmenlerin çocuklarının okuduğu bu okullara bu hizmetleri getiren siyasi iktidar, köylerden kentlere taşımalı sistemle getirilen kendi çocuklarının taşıma ücretini ödemiyor ve onları yurtlarda kalmaya zorluyor. Kendi çocuklarına adeta ‘maraba’ muamelesi yapıyor. Ülkeyi yönettiğini öne süren tek adam, ABD’ye 5 uçakla gidiyor. Ülkemizin kurtulması, bu tek adan sisteminden kurtulmasına bağlıdır.”



Anahtar Kelimeler: Çömez' bomba açıklama
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false