Tarih: 07.10.2024 10:13

Çömez’i susturma planı!

Facebook Twitter Linked-in

TBMM’ye, aralarında İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez’in de aralarında bulunduğu yeni yasama dokunulmazlığı dosyaları sevk edildi. Çömez’in de bulunduğu bazı milletvekillerine ait dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, Meclis Başkanlığı tarafından “Karma Komisyon”a gönderildi. 

Bilindiği gibi Çömez, İYİ Parti saflarında önemli bir rol üstlenirken, muhalefet partisinde cesur çıkışları ve önemli konuları araştırarak ülke gündemine taşımasıyla dikkati çekiyor. 

HANGİ MİLLETVEKİLLERİ VAR?

Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen milletvekilleri arasında İYİ Partili Turhan Çömez’in dışında çeşitli partilerin milletvekilleri de bulunuyor. 

Dosyaları “Karma Komisyon”a gönderilen diğer milletvekilleri CHP İzmir Milletvekilleri Ahmet Tuncay Özkan ve Mahir Polat, DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy bulunuyor. 

SÜRECİN İŞLEYİŞİ

TBMM Başkanlığına sunulan dokunulmazlık dosyaları, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan “Karma Komisyon”da değerlendirilecek. Komisyon, milletvekillerine ait dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verecek. Bu süreç, dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda milletvekillerinin yargı karşısına çıkmasının önünü açabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —