Cumhuriyet Coşkusu sürüyor

Cumhuriyet Coşkusu sürüyor

Cumhuriyet alanındaki kutlamalar coşkuya dönüştü

29 Ekim Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlamaları büyük bir coşku ile sürüyor. Sabah saat 09.00 da Bandırma Kaymakamlığındaki kutlama ve tebrik törenine katılan kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra askeri erkan, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar makamda Kaymakam Tuncay Sonel´in Bayramını kutladı.

Saat 10.00 da Cumhuriyet alanındaki kutlama ve etkinliklerde Kaymakam Tuncay Sonel öncülüğündeki üçlü protokol öğrenciler ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ardından Kaymakam Tuncay Sonel günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyetinin bir ulus Cumhuriyeti olduğunu, demokratik rejim sisteminde Ülkesini seven herkesin hedeflerine ulaşmada özgür ve bağımsız olduğunu söyledi. 

Kaymakam Tuncay Sonel, Atatürk´ün önderliğinde bize bırakılan aziz vatan ve bu ay yıldızlı al bayrak için nice kahramanların can verdiğini, nice kahramanları uzuvlarını kaybederek gazilik mertebesine ulaştığını vurgulayarak "Bu aziz vatanı bir avuç çapulcuya parlaşatmayız, ne bu aziz vatanı böldürütr, ne bu al bayrağı indirtir, ne de minarelerimizdeki ezanı sustururuz ." dedi.

Sonel´in konuşması ardından şiirler okundu, Halk dansları gösterileri yapıldı. Bandırma daki Cumhuriyet etkinlikleri daha sonra geçit töreni ile son bulurken Bandırma Belediyesi Hayal Çay bahçesinde vatandaşlara Cumhuriyet yemeği ikram etti.

Bandırma daki Cumhuriyet coşkusu bugün saat 19.30 da Miğros önünde başlayacak fener alayı ve saat 20.30 da Cumhuriyet alanında yapılacak Cihan Yıldız konseri ile devam edecek.

/resimler/2016-10/29/1330348147188.jpg



Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet Coşkusu sürüyor
  • Cumartesi 33.4 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu