Cumhuriyet’ten adına yaraşır bir başarı dönemi

Cumhuriyet’ten adına yaraşır bir başarı dönemi

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu sosyal etkinliklerde başarı dolu bir sezon geçirdi.

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu sosyal etkinliklerde başarı dolu bir sezon geçirdi.

Bandırma'nın en köklü okullarından olan Cumhuriyet İlkokulu eğitimdeki başarısını sürdürmeye devam ediyor.2023- 2024 eğitim öğretim yılını da başarıyla tamamlayan Cumhuriyet İlkokulu akademik eğitimdeki başarısının yanında öğrencilerinin spor, sanat ve kültürel alandaki başarılarıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu eğitim öğretim yılında Balıkesir il genelinde yapılan bir çok yarışma ve turnuvada kupalar ve dereceler elde ederek özellikle bu tür faaliyetlerde Bandırma'yı başarıyla temsil etmiştir. 

Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uyguladığı "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Balıkesir il genelinde yapılan "Masal Anlatma" ve "Dede Korkut Tarzı Hikâye Yazma" yarışmalarınsa iki birincilik elde edilmiştir. Yine Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organize ettiği ve 117 okulun katıldığı ilkokullar arası satranç turnuvasına 4 takım olarak katılınmış, bu neticesinde iki ikincilik ve bir üçüncülük derecesi elde edilerek büyük bir başarıya imza atılmıştır.

Her yıl düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları" turnuvasında 2. sınıflar kategorisinde oynanan "Yağ Satarım Bal Satarım" oyununda il birinciliği, 3. sınıflar kategorisinde oynana "Mendil Kapmaca" oyununda ise il üçüncülüğü elde edilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Bandırmada düzenlenen ilkokullar arası futbol turnuvasında okul futbol takımı birinci olmuştur.

Cumhuriyet İlkokulu'nun bu kadar başarılı bir eğitim öğretim yılının tamamlanmasında özveri ile çalışan öğretmen kadrosunun varlığı ve her daim öğrencilerini destekleyen velilerinin bulunmasının önemi vurgulanmıştır.



  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.2 ° / 18.4 ° Güneşli
  • Pazar 32.4 ° / 16 ° Güneşli