Deniz, deniz değil sanki çöplük!...

Deniz, deniz değil sanki çöplük!...

"8 Haziran Marmara Denizi Günü" 3. kez kıyılarına sınırı olan kentlerde kutlanıyor.

“8 Haziran Marmara Denizi Günü” 3. kez kıyılarına sınırı olan kentlerde kutlanıyor.

Sürdürülebilir ve temiz bir Marmara Denizi için bu yıl üçüncüsü düzenlenen 8 Haziran Marmara Denizi Günü etkinlikleri, Marmara denizine kıyıları olan kentlerde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erdek'teki programda ise Erdek dalış kulübü dalgıçları liman içi çay bahçeleri önünde girdikleri dipte bir traktör römorku dolusu atık  topladılar.

Taşa çıkartılan atıklar Erdek Belediyesi temizlik ekipleri tarafından önce römorka yüklendi, ardından gelen arasöz ile kirlenen iskele çevresi yıkandı.

Sürdürülebilir ve temiz bir Marmara Denizi için bu yıl üçüncüsü düzenlenen 8 Haziran Marmara Denizi Günü etkinlikleri, Marmara denizine  kıyısı olan kentlerle birlikte Erdek'te de kutlandı. 

2021 yılında Marmara Denizi'nin kirlilik tehdidi ve müsilaj krizi ile karşı karşıya kalmasının ardından Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı kapsamında 8 Haziran, Marmara Denizi Günü ilan edilmişti. Bu yıl üçüncü kez kutlanan Marmara Denizi Günü’nde ana tema “Denizcilik” olarak belirlenirken Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 il ve ilçe belediyeleri tarafından planlanan farkındalık programları eş zamanlı olarak Marmara Belediyeler Birliği koordinasyonuyla gündeme taşındı.
Başta İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale ve Yalova olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde belediyeler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer tüm paydaşların organize ettiği etkinliklerde projeye ilgi duyan çevre gönüllüsü vatandaşlar katıldı.  #MarmaraHepimizin mesajını verecek.
2022 yılında "mikroplastik ve deniz çöpleri" teması kapsamında 62 farklı farkındalık etkinliği ile başlamıştı.

 Marmara Denizi Günü kutlamaları, 2024'tede "biyoçeşitlilik" temasıyla yaklaşık 100 etkinliğe sahne oldu.



Anahtar Kelimeler: Deniz deniz değil sanki çöplük!...
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli