Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve uzmanlık derneklerinin katılımıyla Avrupa çapında yürütülen Hırvatistan, Almanya, İspanya ve Türkiye´nin dâhil olduğu ?Herkes İçin Yeterli Beslenme [Optimal Nutritional Care For All, (ONCA)]? projesi ile hastalıklarla ilişkili yetersiz beslenme riskinin ortaya konulması ve riskli hastaların tedaviye yönlendirilmesi hedefleniyor.
ONCA Projesi Türkiye´de Kamu Hastaneleri Kurumu olarak, aralarında Bandırma Devlet Hastanesinin de olduğu 33 hastane ile projeye destek vermektedir. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ONCA Temsilcisi Cerrahi Onkoloji Uzmanı ve Klinik Nutrisyon Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Mutlu DOĞANAY, proje ile ilgili çalışanları ve yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek, proje hakkında ayrıntılı bilgi vermek üzere Bandırma Devlet Hastanesini ziyaret etti. Doç. Dr. Mutlu DOĞANAY yaptığı sunumda ?Herkes için Yeterli Beslenme projesinde? hedeflerinin, Türkiye´de hastaneye yatırılan tüm hastaların yatış aşamasında beslenme durumlarının taramadan geçirilmesi, hastalıkla ilişkili yetersiz beslenme riski olanların saptanması ve durumu riskli olanların uygun tedaviye yönlendirilmesi olduğunu söyledi. Türkiye çapında öncelikle pilot olarak seçilen kamu hastanelerinde bu projeyi başlattıklarını ve daha sonra da bunun tüm hastanelere yaygınlaştırılmasının planlandığını açıkladı. Ancak yaptıkları ziyarette Bandırma Devlet Hastanesinin ilk etapta proje kapsamında olmamasına rağmen kendi gayret ve çalışmaları ile 2015 yılında Nütrisyon Destek Ekibini kurup, yatan hastaların beslenme ihtiyaçları değerlendirilerek, destek beslenme tedavisi ihtiyacı olan hastalarımıza gerekli tedavileri uygulamaya başladıkları ve gayet de başarılı bir şekilde yürüttüklerini gördüğünü ifade ederek, yaptıkları katkılardan dolayı Hastane Başhekimi Uz. Dr. Muzaffer Şenveli´ye ve nütrisyon ekibine övgülerde bulundu.
Hastane Baş hekimi Uz. Dr. Muzaffer Şenveli; Hastanemiz nütrisyon ekibinin başarılı çalışmaları sonucu, Bandırma Devlet Hastanesi pilot hastanelerden biri olarak seçilmiştir. ONCA projesi Avrupa çapında bir proje olup 2014 yılında başlatılan, Avrupa´da hastalıklarla ilişkili yetersiz beslenme riskini ortaya koymayı ve riskli hastaları tedaviye yönlendirmeyi hedefleyen çok Paydaşlı bir girişimdir.
Kampanyanın nihai hedefi Türkiye´de hastaneye yatırılan tüm hastaların yatış aşamasında beslenme durumlarının taramadan geçirilmesi, hastalıkla ilişkili yetersiz beslenme riski olanların saptanması ve durumu riskli olanların uygun tedaviye yönlendirilmesidir dedi.