Dillere destan Rumeli gelenekleri

Dillere destan Rumeli gelenekleri

Y. Yapıcı-Düzler Muhtarı Süleyman Sacit Yüksek'in kızı Fatmanur için hazırlanan kına gecesi profesyonel Oratoryoları aratmadı.

Yukarı yapıcı-Düzler Mahallesi Muhtarı Süleyman Sacit Yüksel ilk Mürvet'i olan kızı Fatmanur'un evlilik programı kapsamında hazırlanan kına gecesi dillere destan oldu.

Düzler düğün alanında yaklaşık bin davetlinin hazır bulunduğu kına gecesine Fatmanur Yüksek önce gelinlikle çıktı.

Erken saatlerde başlayan kınada, geline takı takmak isteyen davetliler yaklaşık 2 saat sıra beklemek durumunda kaldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir birinden güzel anların yaşandığı kına gecesinde özellikle kınaya hazırlanan gelinin kınasına kayınvalide altın bıraktı.

Kına yakıldıktan sonra Gelin damadın başından çevirip kırdığı define testisi, genç çitf'in gelecek kaygısı olmadan bolluk ve bereket içinde yaşamalarını sembolize ediyordu.

Düzler'deki muhteşem gecede müziğin ritmine uyarlanan görsel mesajlar profesyonel oratoryoları aratmadı. Özellikle gelin Fatmanur'un babası Muhtar Süleyman Sacit Yüksel ile yaptığı veda dansı geceye katılan herkesi gözyaşına boğdu.

Düzlerde bugün öğle saatlerinde başlayıp, gece geç saatlere dek devam eden kına gecesi ardından 13 Temmuz Cumartesi bu akşam ise Kurtuluş düğün salonunda yapılacak düğün ile genç çift Fatmanur ile Ogün Ayan yaşamlarını birleştirecekler.

Genç çift Fatmanur ile Oğün Ayan'a yaşamlarında sağlık ve mutluluklar dileriz.

Fatmanur ile Oğün Ayan'ın kına etkinliğine katılan yüzlerce davetlinin içinde Sinema sanatçısı ünlü aktör Ahmet Mekin, Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP ilçe başkanı Hale Tuna, Meclis üyeleri, Muhtarlar ve Bandırma ve Erdek'ten katılım sağlayan seçkin konuklar vardı.



Anahtar Kelimeler: Dillere destan Rumeli gelenekleri
  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false