Tarih: 25.01.2013 19:14

Dinçer Kaşıkçı:

Facebook Twitter Linked-in




Bandırmaspor'un eski futbolcularından Dinçer Kaşıkçı:

O yıllardaki amatör ruh ve renk aşkı bambaşkaydı”

Futbolumuzun kurtuluşu, kulüplerin alt yapıya önem vermelerine bağlıdır”


1968-1977 yılları arasında Bandırmaspor formasını başarıyla giyen Dinçer Kaşıkçı, O yıllarda Bandırmaspor'daki amatör takım ruhu ve renk aşkı bambaşkaydı” dedi.

2.1.1948'de Bandırma'da doğan Kaşıkçı, futbolculuk yaşamının öyküsünü şöyle dile getirdi:

Bandırma Endüstri Meslek Lisesi ‘nde okurken, atletizm sporuyla ilgileniyordum. Üç yıl, 17 Eylül Spor Kulübü çatısı altında atletizm yaptım. Bu arada, Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenim Fevzi Teker'in, Bandırmaspor Genel Kaptanı Çetin Zeybek'e önerisi üzerine bordo-beyazlı takım kadrosuna alındım. O yıllarda Bandırmaspor kadrosunun ağırlığını Bandırmalı gençler oluştururdu. Benim gibi Bandırmalı olan bu futbolcular arasında aklıma ilk gelenler Şeref, Erdin, Mehmet Dayan, Özer, Mehmet Pastırmacı ve Evrens'tir. Bu arada, Orhan Kapçak'ın de takımımıza katkılarını unutamam.  Tabii, o yıllarda alt yapıya büyük önem verilmesi nedeniyle A takımına çok sayıda oyuncu geliyordu. Bandırma doğumlu futbolcular olarak biz, parayı her zaman ikinci plâna atardık. Zaten yöneticilerimiz de, ‘Siz, memleket çocuğusunuz. Size çok para vermeyiz' düşüncesi içindeydiler. 9 yılda Bandırmaspor'dan aldığım toplam para yalnız 95 bin liradır. Onu da taksitler durumunda, parça parça aldım.”

Bordo-beyazlı takımda, sol bek mevkiinde forma giyen Dinçer Kaşıkçı, 9 yıl boyunca Bandırma'daki maçlarını Cinçukuru'ndaki  kömür tozu kaplı sahada oynadıklarını, futbolculuk yaşamı boyunca hiç kırmızı kart görmediğini vurguladı.

Türk futbolunun geleceğinin parlak olmasının yolunun, yabancı oyuncuların transferinden değil, kulüplerin güçlü alt yapılar oluşturmasından geçtiğinin altını çizen Kaşıkçı, şöyle konuştu:

Avrupa'nın başarılı takımlarına bakarsanız, öncelikle alt yapılarının çok güçlü olduğunu görürsünüz. Geleceğin başarılı futbolcularının yetişmesi için küçük yaşlarda fiziksel gelişim ve beyinsel eğitim gereklidir. Ancak ülkemizdeki kulüpler hâlen, alt yapılarına eğilmek yerine, dışarıdan astronomik ücretlerle yabancı oyuncu transferini sürdürüyorlar.”







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —