Tarih: 23.08.2013 20:20

DOĞAL TEDAVİ `TEKNOLOJİYLE` YARIŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 Edremit ilçesinde 13 yıldan buyana Lokman Baharat Şifalı Bitkiler Merkezinde halka hizmet veren Naci Erem, Alternatif Tıp olarak binlerce hastaya yardımcı olup sağlıklarına kavuşturduklarını söyledi.

 Edremit ilçesinde 13 yıldan buyana Cumhuriyet Meydanı Çayiçi Caddesi girişinde ki dükkanın da Lokman Baharat Şifalı Bitkiler Merkezi olarak hizmet veren Naci Erem, bu güne kadar alternatif tıp olarak binlerce hastaya yardımcı olup sağlıklarına kavuşturduklarını söyledi.

Manisa`dan 13 yıl önce Edremit`e geldiğini 30 yıldır bu işi yaptığını doğada bulunan `Doğal Tedavinin` bilimsel tedavilere yardımcı olarak verilebildiğini ve bu nedenle 30 yılda binlerce hastaya şifa dağıttıklarını ifade eden Naci Erem. Yurtiçi ve yurt dışında binlerce hastaya doğada bulunan ot, yaprak, meyve ve köklerden oluşan doğal karışımları gönderdiklerini ifade etti.

Oğlu Enver Taha Erem’in Balıkesir Üniversitesine bağlı Altınoluk Şifalı Bitkiler ve Aromatik Yağlar bölümü son sınıfta okuduğunu, bu sene mezun olacağını söyleyen baba Naci Erem, “Çalışmalarımız bundan sonra diplomalı olarak devam edecek. Edremit’te imalathane yanı sıra iki şubemiz ver ve yakında çok kaliteli ve üst düzey 3. ncü şubemizi açacağız. Balıkesir Tarım İlçeden kontrole gelindi ve çok olumlu rapor verildi. Yurt içi ve AB ülkelerinden çok siparişi karşılıyoruz. Tüm ürünlerimiz özel ambalajlı ve hijyenik şartlarda hazırlanıyor. Vatandaşlarımız bilmedikleri yerlerden alışveriş yapmasınlar” dedi.

Günümüzde hepimizin kullandığı tüm ilaçların en az yüzde 80 ile 75 bitkilerin karışımı olduğu, geri kalan kısım kimyasal ve sentetik maddelerden yapıldığını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alternatif tıp uygulamasının başarı ile yapıldığını belirten Lokman Baharat Şifalı Bitkiler Merkezi sahibi Naci Erem. "Doğal olanın yeniden kıymete binmesiyle "organik" üretimleri tercih etmeye başladık. Hatta yediklerimizden, giydiklerimize her konuda en doğalı, en az kimyasal ve hormon içerenini aramaya başladık. Tedavide de ayni yola başvurduk ve başarılı olduğumuzu da söyleyebilirim. Tıp bilimsel tedavi olduğu kadar bitkilerle tedavi yöntemleri de alternatif tıp olarak artık bilimsel araştırmalar ile olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır" diye bilgi verdi.

Birçok vatandaşın doktora gitmek yerine kendilerine geldiğini, tıbbi tedaviyi özellikle öneriyoruz diye anlatan Erem, "Şifalı otlarla rahatsızlığını gideren vatandaşlarımızın sayısı gerçekten çok fazla. Otlarımız birçok hastalığa iyi geliyor. Özellikle son günlerde artan gribal enfeksiyon hastalarında dolayı işlerimiz de büyük bir artık oldu ama bir çok kronik hastalıklarda bize başvuruda bulunanlara tıbbi tedaviye devam etmelerini ve şifalı otlarları yardımcı tedavi olarak kullanmalarını öneriyoruz" diye sözlerini sürdürdü. 

Tarihte telkin, müzik ve şifalı otlarla tedavi yöntemi kullanılıyormuş, günümüzde alternatif tıp geri kalmışlık gibi görülse de veya böyle gösterilmeye çalışılsa da bence geri kalmışlık değil aksine alternatif tıp artık bilimsel çalışmalar ile kendisini kanıtlamıştır ve bu gelişmişlik örneği olduğunu vurguladı.

Özellikle nezle, grip ve soğuk algınlığına yakalan birçok kişinin kök, tarçın, zencefil, ıhlamur, papatya, ada çayı gibi şifalı otlarları kullandığı, bu aylarda işlerinde büyük bir artışın olduğunu belirten Erem, şifalı otların fiyatlarının 2 ila 10 YTL arasında değiştiğini kaydetti.

Tamamı Kazdağlarının doğal ortamında yetişen 12 çeşit ot ve çiçeklerden oluşan özel karışım için patent çalışması başlattığını açıklayan Erem. Bu karışımın Üriner Sistem (Mesane iltihabı) hastalıkları, ağrılı menopoz ve gibi bazı hastalıklara karşı etkili olduğunu söyledi.

Birçok kronik hastalıklarda alternatif tıp olarak bitkilerle tedavi yöntemleri yapıldığını bu konuda karaciğer, şeker, kalp ve böbrek hastalıkları yanında diğer hastalıklarında yardımcı tedavi yöntemlerinin olduğu vurgulandı.Enver DOLGUN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —