Doğayı keşfetmek, fark etmek ve korumak için buluştular

Doğayı keşfetmek, fark etmek ve korumak için buluştular

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ikincisi hazırlanan projesinin açılış töreni Erdek Gün Batımı Otel’de gerçekleştirildi.

25 lise öğrencisi; doğayı keşfetmek, fark etmek ve korumak için buluştu

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ikincisi hazırlanan projesinin açılış töreni Erdek Gün Batımı Otel’de gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Selami Selvi, katıldı.

Türkiye genelinde kabul edilen 103 projeden biri olan 100 bin TL hibe alan projenin yürütücülüğünü yapan Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Sinan Onar “Projede 1 yürütücü, 3 uzman, 18 eğitmen, 5 rehber ve 1 sağlık personeli görev almaktadır. Balıkesir’in farklı ilçelerinden bilimsel çalışmalara meraklı 25 lise öğrencisinin katılımcı olduğu projemiz, gençlerimizde doğa sevgisini pekiştirmeyi, gençlerimizle bilimi buluşturmayı hedefleyen Projemizin ikincisi ile ilk projemizdeki olumlu çıktıları artırarak öğrencilerimizi değerli bilim insanları buluşturmayı ve doğayı daha yakından tanıyıp korumayı amaçlıyoruz. ” dedi.

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi müdürü Levent OBUZ açılış konuşmasında “Başarıyla tamamlanan ilk projemizin etkisi ve proje öğrencilerinin yaygınlaştırma çalışmalarındaki verimli dönütleri; kurum olarak projenin devamını hazırlamaya olan motivasyonumuzu artırmıştır. Doğayı Keşfet, Fark Et, Koru-2 isimli projemizin amacı; bilime ve araştırmaya istekli lise öğrencilerine bölgemizin biyolojik çeşitliliğini tanıtmak; buna bağlı olarak öğrencilerin bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak ve buradan aldıkları bilgi ve tecrübelerini çevrelerine aktarmalarını sağlamaktır. Elimizdeki çok kıymetli doğal varlıkları gelecek nesillere eksiksiz bir şekilde aktarmak için böyle çalışmaları sürdürmeyi ve bu varlıkları gençlerimize aktarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Proje ekibinde uzman olarak bulunan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Mustafa Sarı’da açılışta yaptığı konuşmada

Doğaya hep bizlerin midemiz aracılığıyla baktığımızı söyledi. Sarı, şunlara dikkat çekti. “Ormanda bir tane meyve görsek, tanıyamasak ne olduğunu ilk aklımıza gelen yesek, zehirlene bilir miyiz acaba. Yediklerimizle doğayla temasımız var. Doğa yediklerimizden ibaret zannediliyor. Arkadaşlar bir tane balığı yiyebilmemiz için, denizin içinde binlerce organizmanın binlerce sistemin kendi kendine çalışması gerekiyor. İşte o doğa okulu bağlamında sınırlı olarak doğayı tanı, keşfet, koru. Keşfedeceğiz, tanıyacağız, neden korumamız gerektiğini anlayacağız. Parça parça seçip seçip koskoca ekosistemin tamamını işte üç günde beş günde anlatmak, yaşatmak mümkün değil.”dedi.

04-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Kapıdağ Yarımadası, Erdek Körfezi, Karacabey Longoz Ormanları ve Kuş Cenneti’nde gerçekleşecek olan projede, alanında uzman eğitmenler rehberliğinde farklı etkinlikler ile deniz ekosistemi çalışmaları, flora ve faunistik incelemeler, biyoplastik uygulamaları, arı gözlemi, iklim değişimi, ata tohumları, yabani hayat, proje yönetimi, sanatın, dansın, dramanın ve bilişim teknolojilerinin de yer aldığı etkinlikler yapılacak.  Ahmet PESEN



  • Perşembe 18.3 ° / 10.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 21.4 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 1 ° Şiddetli yağmurlu