Doğrugöz, “Belediyenin uygulamalarından hayal kırıklığı içindeyiz.”

Doğrugöz, “Belediyenin uygulamalarından hayal kırıklığı içindeyiz.”

Marmara Esnaf Odası Başkanı Aykut Doğrugöz “Belediye’nin uygulaması demokratik değil.”

Marmara Esnaf Odası Başkanı Aykut Doğrugöz “Belediye’nin uygulaması demokratik değil.”

Marmara’da yaşanan yeşil katliamı, kırsal mahallelerde yaşanan Muhtarlık diyalogları ve Avşa’da yaşanan küçük esnaf kıyımı ile mübarek bayram günü işyeri boşaltan, can yakan Marmara Adalar Belediyesi için Marmara Esnaf Odası Başkanı Aykut Doğrugöz sert konuştu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aykut Doğrugöz; Avşa’da faaliyet gösteren meslektaşlarımız yasal mevzuata uygun olarak ticaret yapmaktadırlar, Vergi kayıtları, işgaliye ödemeleri ve Odamıza olan üyelikleri tamamen yasal mevzuatlar çerçevesinde yerine getirilmiştir. 

Belediye’nin demokratik olmayan yollarla bu arkadaşlarımızın iş yerlerini terk etmeleri doğrultusunda baskı yaparak, boşaltılan alanları kendi partili yandaşlarına vermeleri ne siyasi, ne ticari, nede insanlığa sığmaz… Esnaf odası olarak bu olumsuzluğa karşı kayıtsız kalmamız söz konusu değildir… Bu mesele resmi mevzuatlara göre oda üyelerimize uygulanan zorlama ve tehditlerin dozu artınca Belediye Başkanı ile görüşme talebinde bulunduk, ancak olumlu bir sonuç elde etmek mümkün olmadı… Gördüğümüz kadarı ile bu konu Başkan Aydın Dinçer’i aşmış bazı CHP li Meclis üyelerinin beka meselesi olmuş.”

“Marmara belediyesi tarafından Avşa’da uygulanan baskıcı anlayış tüm adanın gündemi oldu. Biz konuyu Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği BESOB’a taşıdık…. Konu Besob aracılığı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a Bimer’e, Cimer’e bildirildi.”

“31 Mart’tan önce verilen sözlere sadık bir anlayışla Avşa da mağdur edilen küçük esnaflarımızın hakları geri verilerek faaliyetlerini sürdürmelerine olanak verilmelidir.” Dedi.



  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli