DR. MURAT ERGÖZ’DEN 10’UNCU CUMHURBAŞKANINA NEZAKET ZİYARETİ OLUMLU GEÇTİ

DR. MURAT ERGÖZ’DEN 10’UNCU CUMHURBAŞKANINA NEZAKET ZİYARETİ OLUMLU GEÇTİ

Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz ile Enerji İş Sendikası Genel Başkanı, Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ekim Devrim Yıldıran ile beraber 10’uncu Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer’e bir nezaket ziyaretinde bulundular.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz ile Bandırma Eti Maden İşletmesi’nde Kimya Mühendisi ve Enerji İş Sendikası Genel Başkanı, Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ekim Devrim Yıldıran ile beraber geçen hafta içinde, 10’uncu Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer’e bir nezaket ziyaretinde bulundular. 

Ocak ayı 1998’den Mayıs 2000’e kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı, 2000-2007 arasında da 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ikamet ettikleri konutta ziyaret ettiklerini belirten Dr. Murat Ergöz, ziyaretlerinin bir nezaket ziyareti olduğunu, özellikle Bandırma’yla ilgili çok faydalı sohbetlerde bulunduklarını ve tecrübelerinden çok değerli bilgiler edindiklerini söyledi; Dr. Ergöz ziyaretleriyle ilgili şunları anlattı: 

“Bir nezaket ziyaretiydi. Mustafa Kemal Atatürk’ün makamında bulunmuş değerli bir insanla tanışmak, Bandırma’mızı anlatmak ve sohbet etme onuruna nail olmak. Kendileri örnek bir insan Örnek bir Cumhurbaşkanı Ayrıca tam bir Cumhuriyet aydını Babası bir öğretmen Bir öğretmen çocuğunu Afyon’dan alıp Hakim Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı yapan Cumhuriyetimizin çok önemli bir kişiliği. 

Cumhurbaşkanımızın ikamet ettiği konutun girişine ulaştığımızda çok sıcak karşılandık. Randevumuz saat 15.00 olduğu için bir gün önce gelmiştik. Öğrenince üzüldü ve haberim olsaydı saat 13.00’e randevu verirdim inceliğinde bulundu. 

 Bandırma Vapuru maketi ve Türk Bayrağı Plaketini takdim ettik. Yaşadığımız bu olağanüstü duruma inanamıyordum. Ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün makamında bulunmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 10.Cumhurbaşkanı karşımızda oturuyordu.

Kendisine bizleri kabul ettiği için onur duyduğumuzu, Ülkemizin kurtuluşunda Vapura ismini vererek sembol hale gelmiş ve Kurtuluş Savaşı Destanımızın son kurşununun atıldığı bir Cumhuriyet ve Atatürk şehri olan Bandırma’dan ve Bandırma halkından saygı, sevgi ve selam getirdiğimizi belirttik. 8 Ekim 2024 günü Ebedi Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırmamızı onurlandırmasının 99. yılını kutladığımızı belirterek, kendisinin de Bandırmamıza teşrif ederek bizleri onurlandırması dileklerimizi arz ettim ve o an artık gözyaşlarımı kendilerinden özür dileyerek tutamadım. Konuşuyordum ama gözyaşlarım akmaya devam ediyordu. Elimde değildi. Hemen kalktı, kolonya ve kutu mendil uzattı. O kadar büyük ve bir o kadar da alçak gönüllü idi.

Bandırma’daki 1970’lerde başlanıp sadece çatılmış tüfeklerin yapılabildiği, içerisinde bir kurtuluş yolunun olduğu projenin, soyadları Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş Prof. Dr. Gündüz Özdeş tarafından tasarlanmış ancak yarım kalmış olan Son Kurşun Anıtı ve Şehitlerimizin yattığı Ayyıldız Tepeden bahsettik. Son Kurşun Anıtı’nın tamamlanması için gerek Bandırma Belediyesi, gerekse Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin istekli olduğundan bahsettik. Amacımızın 17 Eylül Bandırma’nın Kurtuluşu tarihinin bütün yurdumuzda kutlanmasını sağlamak olduğunu belirttik.

Belediye Başkanlarımızın selamlarını ilettik. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırmamıza hediyesi olan İskele Binası’ndan bahsettik.

Ülkemizin genel işleyişi üzerinde sohbet ettik. Kendileri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yanında bir de Senato olması gerektiğini belirttiler. Hukukun üstünlüğü, bağımsızlığının önemi ile kuvvetler ayrılığının öneminden bahsettiler. Akıl ve bilimin yol gösterici olması gerektiğini belirttiler. Laiklik ilkesinin öneminden bahsettiler. Sonra kendi hayatından ve Anayasa Mahkemesi Başkanı iken ve Cumhurbaşkanı iken yaşadığı bazı olaylardan bahsettiler. Cumhuriyetimizin yetiştirdiği, bir numara olmuş Cumhuriyet Çınarını dinlemeye ve onunla sohbet etmeye doyamıyorduk. Kendilerini daha fazla yormamak adına ayrılabileceğimizi söylediğimizde daha vaktimiz var bir çay daha alır mısınız diye sordu. Bir süre daha sohbet ettik. Bize bir emirleri olup olmadığını sorduk. Ülkemizin 10.Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer ile bir saat baş başa sohbet edebilme onurunu yaşadık. Bizi geçirmeden önce uygun görürlerse fotoğraf alıp alamayacağımızı sorduk. Çalışma odalarında birkaç poz fotoğraf çekildik. O kadar samimi ve alçak gönüllü bir insan ki bizi kapıya kadar götürdü, ellerimizi tuttu. Kapıda fotoğraf alıp alamayacağımızı sorduğumda elbette dedi. Ayrılırken sıcak bir şekilde tokalaştık, öpüştük. Merdivenlerden aşağıya inene kadar bizi takip etti.  Kelimeler ile anlatamayacağım tarifsiz bir onurdu bu.” 

HABERİN İÇİNDEN; Anayasanın tartışıldığı günümüzde 2 yıl Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve 7 yıl da Cumhurbaşkanı makamında bulunan Ahmet Necdet Sezer’e bir nezaket ziyaretinde bulunan Dr. Murat Ergöz ve Kimya Mühendisi Ekim Devrim Yıldıran’ın çok önemli bir ziyaret yaptıklarına inanıyorum. Ve kimsenin aklına gelmeyen bu ziyareti gerçekleştirdikleri için de teşekkür ediyorum. Erdem ÖZCAN