Dünya sağlık haftası kutlanıyor

Dünya sağlık haftası kutlanıyor

Parola; Sağlıklı yaşa, Sağlıkla yaşlan``







7-14 Nisan Dünya sağlık haftası, Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Sağlık bakanlığı nezdinde gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Bandırma İlçe Toplum sağlığı merkez tabibi Dr.Zafer Yılmaz etkinlikler çerçevesinde yapılmakta olan çalışmaları Bandırma Manşet`e anlattı.

Dr. Zafer Yılmaz Bakanlığın ``Sağlıklı yaşa, Sağlıklı yaşlan`` sloganı ile başlattığı kampanyanın üç noktada yogunluk kazandığını bunun ilkinin evde sağlık hizmeti verilmesi, İkincisinin yağlıklı yaşamı tehdit eden unsurlardan Sigara ve Obeze`lik ile mücadele olduğunu söyledi.

Dr.Yılmaz 2010 ylında ilkken Balıkesir`den başlatılan kampanya içinde  7/24 saat hizmet verildiğine dikkat çekerek bugüne kadar 94 bin hastaya hizmet götürüldüğünü söyledi.

Mobil sağlık hizmeti ile özellikle yaşlı vatandaşlara evinde verilen tedavi hizmetinin Bandırma`da 230 köylerde ise 100-150 hastaya hitap ettiğini söyledi.

Dünya kanser araştırma çalışmalarında 2008 yılı itibariyle 12 milyon kanserli hastanın varlığı tespil edildiğini bu sayının 2030 da 26 milyon`a uluaşması beklendiğinin tespil edildiğini söylüyen Dr.Yılmaz Kanserle mücadelenin tün dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin biçinde sürdürüldüğünü söyledi.



Yılmaz Özellikle bölgemizde son yıllarda baş gösterek sanayileşme dolayısı ile etkin bir çevre olumsuzluğunun yaşanması insanların endişe ve tedirginlige sevk ettiğini, Sağlık kuruluşlarının  Erken techis ve mücadele ile çözüm ürettiklerini ifade etti.

Yılmaz ``Bu konuda erken techis için gereken yapılmaktadır, Kanser önlenebilir bir hastalıktır, Yeterki mücadele yapılsın, 2010 ylında vatandaşların Kemoterapi olmaları için Devlet birimler oluşturdu.``
``İlk yıl 24 hasta tespit ettik, 4 kişiyi Kemoterapi`ye aldık 9 seans uygulamada bulunduk, 2011 de Kanser birimi kuruldu 124 hasta tespit ettik 30`u Kemoterapi tabi oldu, 135 seans uygulandı.``



``Yine Balıkesir`de Kanser takip birimi kuruldu 2012 de ise hasta sayısı 24 Kemoteriye tabi olan 15 hastaya 50 uygulama yapıldı.`` dedi.

Toplum sağlığı merkez tabibi Dr.Zafer Yılmaz Dünya sağlık haftası etkinlikleri çerçevesinde kendilerine bağlı ekipler tarafından sürdürülen mücadele kapsamında, Toplum sağlığını tehdit eden Tüütn mamülleri ve Oboze ile mücadelede de önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı