Durgut Ergin`den salvo

Durgut Ergin`den salvo

Bandırma'nın eski Belediye Başkanı Durgut Ergin: Bizden sonraki belediye yönetimleri, Bandırma'yı yönetmede çok beceriksiz”



Belediye eski başkanı Durgut Ergin`in Kristal`de ki basın toplantısına eski meclis üyeleri Muhittin Yorulmaz, Akif Yılmaz, İlhami Sağdıç, Reha Bekdemir ve Muharrem Şen de hazır bulundu.
________________________________/ Önder BALIKÇI
1994-1999 yılları arasında Bandırma Belediye Başkanlığı'nı yürüten Durgut Ergin, düzenlediği basın toplantısında, kendisinden sonra göreve gelen yerel yönetimleri beceriksizlikle suçladı.

Ekibiyle birlikte görev aldığı beş yıllık süre içinde Bandırma'yı, kasabadan, kent olma niteliğine taşıyan hizmetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ergin, en önemli hizmetinin ise görevi sırasında, Bandırma'yı, Gönen Barajı'ndan getirdikleri suya kavuşturmak olduğunu belirtti.

Eski Balıkesir Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Güven Karahan'ın, gazete sütunlarında kendisine haksız eleştiriler yönelttiğine dikkati çeken Ergin, şunları söyledi:

18/04/1999 seçimlerinde Bandırma Belediyesi'nin yönetimini DSP'den seçilen Dr. Halil Ünlü ve ekibine devrettikten sonra Bandırma'nın su ihalesindeki tüm icraatler ve sorumluluklar, bu ekibe aittir. Yerel yönetimde DSP, 28/5/1999-2/11/2002 tarihleri arasında Bülent Ecevit'in başkanlığında DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti iş başında ve bu işleri çözmeye istekli. Un var, helva var, pişirecek usta yok. Bir şehrin en kutsal hakkı olan su konusunda yenilen hakkımızı koruyacak güç ve irade yok. Milletvekili Karahan'ın, Belediye Başkanı Halil Ünlü ile kavgalı olması nedeniyle her ikisinin de, Başbakan ve ilgili yerlere başvurarak, bu işleri çözecek dirayetleri yok. Bütün işleri, su işini bu aşamalara getirebilmiş, ama uygulama aşamasında işin başında bulunmayan ekibimizi yalan-yanlış eleştirmek, karalamak kolay. Yazıklar olsun! Bundan sonra Bandırma'da yerel yönetime talip olacak yeni belediye kadrolarının en önemli işi, Bandırma'nın suyunun, Gönen Barajı'nın dip savağından alınmasını sağlamak olmalıdır.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli