Edincik altına yeni düzen getirilecek

Edincik altına yeni düzen getirilecek

Erdek Belediye Başkanı Karışık: “Bölgenin alt yapısını hazırlayacağız”

Erdek Belediye Başkanı Karışık: “Bölgenin alt yapısını hazırlayacağız”

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Edincik altında vatandaşların ilgi gösterdiği halk plajının araç girişlerinin engellenmesiyle ilgili bilgi verdi. Bu bölgenin hiçbir alt yapısının bulunmadığına dikkati çeken Karışık, şunları söyledi:

“Bu bölgeye birçok araç, hatta karavanlar giriyordu. Bu araçlar, kumun üzerine park ediyorlardı. Bölgede tuvalet de yok. Bu nedenle birçok kişinin tuvaletlerini açıkta yaptıkları konusunda ciddi şikâyetler alıyorduk. Buna bağlı şekilde Erdek Belediyesi olarak bölgeye araç girişini engellemek zorunda kaldık.”

DÜZENLEME YAPARAK AÇACAĞIZ

Bu bölgede düzenleme yapmak için Millî Emlak Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Elbette ki bu bölgeden vatandaşlarımızın yararlanmalarını biz de istiyoruz. Ancak bu şekilde olmaz. Gerekli izni alır almaz bölgenin alt yapısını hazırlayarak vatandaşlarımıza yeniden açacağız.”

KÜÇÜKOVA DA AYNI DURUMDA

Erdek’e bağlı İlhanlar Mahallesi yakınındaki Küçükova bölgesine de vatandaşların özellikle ilkbahar ve yaz aylarında büyük ilgi gösterdiğine işaret eden Karışık, şunları aktardı:

“Ancak Küçükova’nın da Edincik altından farkı yok. Bu bölgenin de altyapısı bulunmuyor. Neredeyse her gün 250 aracın girdiği Küçükova, ne yazık ki vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle her gün pislik içinde. Oysa Küçükova’da yola yakın 7-8 çöp konteyneri yer alıyor. Ama vatandaşlarımız, çöplerini bu konteynerlere atmak yerine, bulundukları yerlerde bırakıp gidiyorlar. Bu yerde de yeni bir düzenleme yapmak istiyoruz. Bunun için Orman Bakanlığı’na başvurarak, yerin belediyemizin sorumluluğuna verilmesini istedik.”    ÖNDER BALIKÇI



ışık aktaş
29.06.2024 16:34:37
Senelerdir Küçükovadan geçerken belediyenin az da olsa niye hizmet vermediğini söylerim, ücretli wc+duşa kabin olmalı diye

Melike feyhan kasap
29.06.2024 18:33:25
Erdek ne yazik ki bu saygısız görgüsüz insanlar nedeniyle kirletiliyor. Ve Erdek pis bir yer olarak aniliyor. Bu plajlara belediye şemsiye koyabilir ve giriş için kucuk bir ücret alabilir tuvalet yapabilir. Buraları bazı vatandaşlara kiralayıp yada sahipsiz bırakılırsa her yer ocaklar sahili gibi bazı kişilerin eline geçer. Gürültü pislikve fahiş fiyatlarla kullanılır. Saygılarımla.

Anahtar Kelimeler: Edincik altına düzen getirilecek
  • Salı 37.1 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 40.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.5 ° / 19.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu