Edincik Şehir Kulübü kapatıldı.

Edincik Şehir Kulübü kapatıldı.

Bir döneme damgasını vurmuş Şehir Kulüpleri bir bir kapanıyor.

Bir döneme damgasını vurmuş Şehir Kulüpleri bir bir kapanıyor.

Bulunduğu şehrin, Kasaba'nın, İlçe'nin kanaat önderi kimlikleri ile o yörenin bürokrat çevresini bir çatı altında tutarak söz konusu kamu düzeninin sağlanmasında önemli rol oynayan Şehir Kulüpleri bir bir kapanıyor.

Erdek'te uzun süre önce kapanan Şehir Kulübüne bugün bir yenisi eklendi.

Osmanlı kasabası olarak bilinen Edincik'in 1963 yılında yani tam olarak 61 yıl önce kurulan Şehir kulübü yetersizlikten kapatıldı.

Bandırma Belediyesinin mülkü olması dolayısı ile bir müstecir tarafından işletilmek üzere kiralanan 310 üyeli Edincik Şehir Kulübü böylece 61 yıl sonra sosyal faaliyetini noktalamış oldu.

Edincik'in önde gelen kanaat liderleri Edincik'in bir çok kurumsal yapısının Nahiye Müdürlüğünün kaldırılmasından itibaren değişmeye başladığını, 1 Belediye Başkanı, 5 Mahallesi ve 5 muhtarı bulunan Edincik'te Mahallelerin tüzel kimliği kaldırılarak tek Edincik muhtarlığı olarak tanımlanması tarihi kasabanın geçmişten günümüze uzanan arterde kaybolan her kurum için kaybedilen bir sarı öküz olarak değerlendirilmesi istendi.

Ebru Ayverdi tarafından Bandırma Belediyesinden kiralanarak aile gazinosu şekline dönüştürülen Edincik Şehir kulübü 61. yıl sonra kentin kaybolan değerleri içinde yerini aldı.

Edincik sakinleri bir çok sosyal kurum gibi Şehir Kulübünün de kaldırılmış olmasını “Yakında Hıdır köy'e Mahalle olursak şaşmayın!…” diyerek kızgınlıklarına mecazi anlamda yorum getirdiler.



Anahtar Kelimeler: Edincik Şehir Kulübü kapatıldı.
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false